Purice despre Ciolacu, OMV și americani. Se luptă cu ei sau se preface?

Postat de pe 20 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat jocul real al guvernului Ciolacu cu partenerii externi (Austria-OMV, SUA – exportul cerealelor ucrainene), cine-l coordonează, care sunt criteriile, cum se va finaliza referitor la interesele României.

Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, vrea să arate cât de mult „bine” ne fac americanii oferindu-ne ocazia de a ajuta Ucraina prin faptul că le dăm undă verde la a-și tranzita și chiar a-și vinde grânele la noi în țară, cu prețul distrugerii infrastructurii rutiere și al falimentării agricultorilor români. Scrisoarea ambasadoarei este de fapt menită să-l blocheze pe Marcel Ciolacu din a lua o decizie similară Poloniei și Ungariei, care au impus restricții drastice în ceea ce privește tranzitul cerealelor ucrainene. România ar avea posibilitatea de a câștiga de pe urma tranzitului de cereale sume considerabile, care ar acoperi pagubele, însă nu există niciun interes și nu există nici vreun sprijin din partea „partenerului strategic”.

Ciprian Purice este de părere că orice act politic brusc în raport cu Factorul Extern ne poate afecta în an electoral; o abordare mai echilibrată ar fi una în care să se acționeze ponderat și cu diplomație. „După 30 de ani în care România a fost făcută praf, ne așteptăm acum în 3 luni de când a venit Ciolacu să se rezolve toate problemele. Nu este just… Bătălia lui Ciolacu cu OMV-ul este bătălia Factorului Intern, de aceea sunt convins că formula care va ieși de aici este una favorabilă României”, a declarat Ciprian Purice.

În viziunea lui Ciprian Purice, România se află în plin proces de recuperare, reușind să reziste presiunilor OMV-ului de a acapara exploatarea de gaze din Marea Neagră și ducând o luptă permanentă cu Factorul Extern. Rezultatele apar încet, dar sigur.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background