Primarii refuză nemotivat să atribuie pășuni fermierilor români! Vom asista la exodul tinerilor

Postat de pe 24 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă” de astăzi, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Georgiana Udrescu, prim-vicepreședinte al Sindicatului Fermierilor Patrioți, a vorbit despre problemele apăsătoare din domeniul agriculturii, despre subvențiile nesatisfăcătoare alocate agriculturii românești, respectiv legislația anti-națională din acest sector cheie al economiei, prezentând totodată o serie de soluții.

Micii fermieri români se confruntă cu mari probleme de multă vreme, însă pare că în ultimul an aceste probleme au devenit mai apăsătoare ca oricând. Nu-și mai găsesc piață de desfacere, sunt afectați de inflație, de scumpiri și de crizele alimentare și de toate celelalte crize care s-au abătut asupra României. Oamenii nu-și permit să mai cumpere produse, vine Paștele acuși și nimeni nu va mai putea cumpăra produsele din carne care altădată nu lipseau de la mesele festive; automat, nici fermierii nu mai au cum să-și mențină afacerile și sunt forțați să le închidă.

Pe lângă faptul că fermierii se zbat să mai conteze în piața locală, acum ne mai confruntăm și cu importul masiv de cereale din Ucraina. UE știe că pătrunderea unor cantități uriașe de cereale ucrainene pe teritoriul nostru și tranzitul lor către Europa îi afectează în primul rând pe fermierii români, dar se pare că liderii din forul politic nu sunt în stare să apere drepturile cetățenilor români. Cu alte cuvinte, guvernanții sunt dispuși să-și sacrifice propriii fermieri în favoarea ucrainenilor, atentând astfel la securitatea națională a statului român.

„Ne pleacă tinerii! Nu pot fi convinși să rămână în România să mai facă agricultură, pentru că nu este motivant. Părinții lor rămân în țară și trăiesc din ajutoare sociale, și copiii pleacă. Ne vom pierde și tradițiile, vom pierde tot ce este autohton în România, pentru că nu știm să ne păstrăm oamenii, nu știm să ne păstrăm valorile și tradițiile. Parlamentarii nu au pe agendă aceste chestiuni”, a avertizat Georgiana Udrescu, mărturisind că deja ea simte că ar fi vorba despre rea voință. Fermierilor nu li se alocă pășunile la care au dreptul, sunt blocați de primari și astfel sunt forțați să-și închidă fermele! Este clar că se desfășoară o complexă operațiune de sabotare a fermierilor români.

Statul ar trebui să ia măsuri de urgență! Să se consulte cu fermierii sau reprezentanții acestora înainte de a da anumite acte normative, să existe mai multe centre de colectare și procesare, să se promoveze consumul produselor românești, să existe bunăvoință și deschidere din partea autorităților.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background