Autoritățile române tolerează terorismul? Implicarea ucrainenilor în atacul mafiot din Maramureș

Postat de pe 27 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan a adus în prim plan atacul de tip mafiot din Maramureș, unde se speculează că s-ar fi folosit arme din Ucraina și că s-ar fi tras cu muniție de război.

Presa relata în weekend cum a avut loc un eveniment deosebit de grav în Maramureș, unde, în Vișeul de Sus, a avut loc un atac armat parcă desprins din filmele de acțiune. Se pare că o cabană cu două etaje din Vișeul de Sus a fost incendiată, a fost ucis cu brutalitate câinele care păzea teritoriul, utilajele din zonă au fost distruse, iar paznicul ar fi fost sechestrat și amenințat de atacatori. Din mărturiile acestuia, atacatorii ar fi folosit carabine cu lunete și alte arme moderne.

„Acesta este un caz clar de terorism! 40 de gloanțe s-au tras, iar din informațiile pe care le am de la țapinari, acestea ar fi fost de calibru 72, deci mai puternice decât armele de vânătoare”, a dezvăluit jurnalistul Marius Ghilezan. Tot acesta a declarat în exclusivitate pentru Gold FM că, de vineri, doamna Victoria Grec, persoana vătămată a cărei societate a participat la o licitație privind exploatarea lemnului Romsilva împreună cu alte 100 de companii, a fost amenințată de un anume domn Florin Vepreciuc, patronul unei firme adversare, care considera că pădurile de pe Valea Vaserului îi aparțin. Mai mult decât atât, văzând că este amenințată, doamna Grec a sesizat autoritățile. Iată, însă, că deși vorbim de o situație limită, nimeni nu a făcut nimic pentru a preîntâmpina dezastrul.

Jurnalistul maramureșean Vasile Dale a relatat inițial că ar fi fost vorba despre niște infractori ucraineni. Sursele din zonă au declarat că au fost prezenți ucraineni, însă aceștia au fost ridicați cu o zi înainte de către grăniceri. Infractorii din cazul amintit anterior ar fi fost mascați și nu se cunoaște încă identitatea lor. Urmează ca autoritățile române să investigheze și să soluționeze cazul.

Evenimentul este deosebit de grav și de periculos, pe de-o parte pentru că demonstrează încă o dată că poliția și autoritățile competente nu acționează la timp și nu previn astfel de incidente, deși sunt avertizate în prealabil, și pe de altă parte pentru că vorbim aici despre o gașcă de infractori cu arme deosebit de puternice, arme moderne, care se plimbă liberi și nestingheriți și care ar putea oricând să mai pornească un atac terorist similar. În loc să fie închise granițele și vămile și în loc să fie blocate căile de acces din regiunile învecinate, autoritățile au descins la fața locului, tardiv, și abia, abia încep să demareze o reală anchetă.

Cozmin Gușă a prezentat o situație ipotetică, dar foarte probabilă, creionând un scenariu în care ucrainenii ar fi fost implicați și „angajați” de către românii din zonă care aveau un interes în licitația Romsilva. S-a creat un precedent, iar această procedură de angajare a mercenarilor ucraineni ar putea să se generalizeze în perioada următoare, ceea ce pune în pericol siguranța națională.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background