Foarte grav este că românilor nu li se explică perspectivele și cheltuielile de război!

Postat de pe 7 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Cristian Unteanu a analizat atacurile rusești de la granița României, respectiv scandalul dronei și rapoartele românești și ucrainene, arătând care pot fi desfășurările ulterioare în context de război instalat la graniță.

Cea mai gravă problemă este că România nu are un sistem de transmitere a informațiilor. În toate statele civilizate, informația strategică este transmisă pe un singur culoar, acela al comenzii și controlului asigurat de o singură persoană: comandantul armatei – președintele. În contextul scandalului dronei rusești descoperite pe teritoriul României a existat marea problemă a contradicției mesajelor președintelui Klaus Iohannis, care într-o zi a declarat public faptul că nu s-a găsit nicio dronă pe teritoriul nostru, urmând ca la o zi distanță să se contrazică și să spună că de fapt s-au găsit fragmente dintr-o dronă rusească în România. Această proastă organizare administrativă și strategia eronată de a nu folosi purtători de cuvânt au creat acest dezastru informațional. Dacă o astfel de reacție imprecisă și eronată din partea președintelui se mai petrece de câteva ori, se va ajunge la un grad de neîncredere ce ar putea deveni fatal.

„Eu nu cred că există pericolul iminent al unui atac rus asupra teritoriului României, deoarece și rușii, și cei din NATO știu că acest unic fapt ar putea determina intrarea directă în al treilea război mondial. Deci nu cred că așa ceva se va întâmpla”, a punctat Cristian Unteanu. Cu toate acestea, dacă o provocare intenționată ar exista/va exista, al treilea război mondial ar putea începe din România sau Polonia. Ciudat este și momentul în care s-a petrecut evenimentul cu drona, în zonă aflându-se lideri importanți din statele Inițiativei celor Trei Mări, iar la Kiev se afla chiar Secretarul de Stat Antony Blinken.

Românii nu mai pot dormi liniștiți noaptea de frica bombardamentelor din imediata proximitate a României. În acest context al terorii, Cristian Unteanu este de părere că acum este momentul în care CSAT-ul să se reunească de urgență și să dezbată pe tema informării corecte a românilor. O mare proporție dintre cetățeni nu cunosc (pentru că nu au fost informați) ce este de făcut în caz de pericol iminent, care sunt căile de fugă pe care Guvernul le-a creat și le-a aprovizionat și nici unde se găsesc serviciile esențiale, iar panica generată pe acest fond poate fi mortală.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background