Drama din Turcia-Siria scoate la lumină mizeria aranjamentelor liderilor împotriva cetățenilor

Postat de pe 7 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, activistul Aurelian Popa a analizat datele cutremurului devastator centrat în Turcia și Siria, precizând cum se acționează și care e bilanțul final al victimelor și de ce nu s-au luat măsuri din timp, deși câțiva oameni de știință au avertizat în prealabil.

Dezastrul din Turcia și din Siria a lăsat înmărmurită întreaga lume. Specialiști de pe tot mapamondul au oferit posibile explicații pentru seismul de mare magnitudine care a zdruncinat Turcia din temelii. Însuși profesorul Gheorghe Mărmureanu, citat de Aurelian Popa în cadrul emisiunii, a afirmat că „nu a văzut în toată viața lui să existe trei cutremure de asemenea magnitudine într-un interval de 24 de ore, dintre care două să lovească în același loc”.

Același Mărmureanu declara că nu există nicio legătură între cutremurele din Turcia și cele petrecute în România, în Vrancea. Aceasta ar fi o a doua ciudățenie pe care Aurelian Popa a observat-o. A treia coincidență ce vine să încununeze întreaga situație este reprezentată de faptul că au mai avut loc o serie de cutremure cu o magnitudine ceva mai mică la New York și în Noua Zeelandă. Să fie oare vorba despre un eveniment provocat care excede cercetarea științifică de până acum?

Există două mari teorii ce-ar putea să argumenteze acest fenomen nemaiîntâlnit în istorie. Fie tehnologia a interferat cu procesele naturale (principalul declanșator fiind frecvențele HAARP), fie este vorba despre un proces natural fără precedent, anticipat de unii oameni de știință din domeniu, cum ar fi savantul olandez Frank Hoogerbeets care pe data de 2 februarie a avertizat că regiunea anatoliană de nord va fi lovită de un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter.

Cu toate acestea, Aurelian Popa este de părere că „autoritățile trebuie să dea niște explicații, iar populația este datoare să își exerseze scepticismul”. Tocmai aceasta este problema în societatea din zilele noastre, faptul că guvernanții nu prezintă problemele reale, ci încearcă să le mascheze, și faptul că oamenii nu se revoltă, nu sunt curioși și se mulțumesc să înghită minciunile ambalate frumos pe care le expun liderii.

Așadar, statul avea datoria să se exprime și în cazul cutremurului devastator petrecut zilele trecute, în urma alertelor unor oameni de știință turci, sirieni, olandezi sau de alte naționalități. Pentru că nu au luat măsuri, liderii statelor afectate se fac vinovați pentru zecile de mii de victime.

Președintele Turciei, Erdogan, se află într-o situație extrem de delicată, pentru că țara sa este distrusă de seism și de efectele produse de acesta și pentru că este foarte posibil să fie în pericol și conducta de gaze care aprovizionează Turcia. Aurelian Popa preconizează două scenarii posibile în cazul lui Erdogan: fie reușește să strângă poporul în jurul lui într-o asemenea situație de criză, el apărând în ipostaza de salvator al neamului, fie opoziția prinde un mare avânt și îi întoarce propaganda, bătându-i cumva obrazul pentru faptul că tot comunitatea internațională pe care el o critica atât de mult le-a salvat pielea turcilor.

„Atât liderii internaționali patrioți sau naționaliști, cât și cei din statul profund globalist au cam început să se dedulcească la stările astea de urgență și caută tot felul de pretexte, ba să fie alegeri mai în buza stărilor de urgență, ba să se facă un război cum vrea Biden, ba să facă ca Zelenski. Nu prea se mai ține cont de principiile democratice, lucru care mă îngrozește”, a concluzionat Aurelian Popa, subliniind astfel că liderii mondiali se folosesc de tragicele suferințe ale popoarelor lor pentru a obține diverse avantaje. Scopul final este ștergerea drepturilor și libertăților cetățenești din constituții.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background