Zelenski abandonat. SUA ‘își ia jucăriile și pleacă‘

Postat de pe 6 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, a fost adusă în prim plan discuția publică despre războiul din Ucraina în urma dezvăluirii din presa americană că guvernul ucrainean a autorizat asasinarea Daryei Dughina.

New York Times, un ziar consacrat american, citând din surse din serviciile de informații americane, indică faptul că guvernul de la Kiev a coordonat acțiunea de asasinare a Daryei Dughina. Prin faptul că serviciile de informații americane nu au negat această ipoteză și prin faptul că s-a așternut tăcerea, știrea este încă o dată validată și confirmată.

Analistul și fostul Ministru de Externe Adrian Severin ține să precizeze că nu informația în sine este cea asupra căreia trebuie să ne îndreptăm privirea, ci trebuie să observăm cine a emis știrea. Se știa despre faptul că exista o probabilitate foarte ridicată ca guvernul ucrainean să fi dat ordinul care a condus la crima inutilă și teroristă a Daryei Dughina. Încă din primele zile după incident, Adrian Severin, dar și alți analiști prestigioși invitați în cadrul emisiunilor de la Gold FM, au avertizat asupra complotului ucrainean.

Interpretarea știrii emise de New York Times

Așadar, este esențial să interpretăm știrea legată de implicarea Ucrainei în asasinarea Daryei Dughina prin prisma faptului că emițătorii anunțului au fost ziarele americane de mare prestigiu, dar care sunt deopotrivă reprezentanții administrației sau ai partidelor, în special al celui democrat. Există mai multe concluzii care se nasc în urma analizei știrii emise de New York Times și Washington Post.

În ultimii 8 ani, după evenimentele din 2014, am putut observa că Ucraina nu este un înger așa cum pretind mulți. Am văzut o Ucraină coruptă și dispusă să recurgă la acțiuni cu caracter terorist sau criminal, conform spuselor lui Adrian Severin. O primă variantă expusă de Adrian Severin este că știrea arată un sentiment de disconfort pe care administrația SUA o îl are constatând că trebuie să acopere și să susțină un regim corupt, care recurge la acte criminale. Administrația SUA vrea să se delimiteze de un regim politic care practică acțiuni ce țin de crima politică.

Pe de altă parte, poate fi vorba despre un avertisment dat de o parte a partidului democrat administrației, pentru că aceasta se lasă asociată unei guvernări care practică asasinatul. Totodată, știrea este un avertisment dat guvernului de la Kiev că America nu mai este dispusă să susțină derapajele sale politice.

O a treia posibilitate ar fi că actuala administrație încearcă să transmită opiniei publice că nu mai susține necondiționat și orbește politica de la Kiev, tot acest demers având ca scop obținerea votului cetățenilor.

În orice caz, față de această situație, Ucraina nu mai poate fi prezentată ca un înger, ci ca pe un om bolnav. Ucraina este și ea o țară cu păcatele ei care va trebui la un moment dat să plătească pentru greșelile sale, așa cum o va face și Rusia, și SUA. Anunțul este menit să schimbe exact această abordare de până acum care împărțea lumea în îngeri și demoni și invită la conștientizarea faptului că toate statele sunt ‘păcătoase‘ și trebuie să se ajungă la masa negocierilor pentru a restabili pacea.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background