Sfântul Sinod al BOR trebuia să se autosesizeze demult și să elimine ierarhii imorali!

Postat de pe 6 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a discutat despre scandalul dezvăluirilor legate de rețeaua homo- și bi-sexualilor din viața publică românească, cine l-a generat și cu ce consecințe.

Jurnalistul Ion Spânu a prevăzut că se pregătește un atac foarte puternic la adresa Bisericii Ortodoxe Române. El este de părere că este nevoie de un pas pe care conducerea BOR trebuie să-l facă pentru a curăța biserica, începând chiar de la vârf, de apucăturile lumești și de înalții ierarhi care încalcă jurământul de abstinență.

„Sfântul Sinod ar trebui să fie mai activ în această privință și să nu fie delăsător, considerând că sunt doar câteva accidente în presă. Sfântul Sinod ar trebui să nu dea satisfacție celor care vor să terfelească biserica. În momentul în care se lasă lucrurile așa pentru doi-trei episcopi, oricine poate să arunce anatema pe toți episcopii, lucru care se și întâmplă de altfel. Există încă de pe vremea pandemiei o ură față de ÎPS Teodosie, spre exemplu, care a fost implicat în scandal fără să aibă nicio legătură”, spune Ion Spânu.

Totul face parte dintr-o misiune sau dintr-un plan de răzbunare

Ulterior cercetărilor sale de jurnalist de investigații, Ion Spânu a descoperit câteva detalii scandaloase despre călugărul care l-a denunțat pe deputatul PSD Alexandru Bălășoiu. Fostul călugăr Cristi Călin, care a primit denumirea de „călugăr-amant” ulterior scandalului-monstru care s-a iscat în ultima săptămână, pare să fi primit o misiune din partea serviciilor secrete.

„Structurile secrete au avut interesul de a folosi acest scandal pentru a scăpa de niște oameni incomozi care nu ascultă de factorul politic. Călugărul care a denunțat totul e folosit ca infiltrat și avea o misiune. Aseară el a făcut o serie de mărturisiri despre niște evenimente grave care s-au petrecut în sânul comunității bisericești, incluzând aici și episodul de la Olimp și orgiile sexuale în care au fost implicați psd-iști”, dezvăluie Ion Spânu.

Încă de acum 10 ani, dacă nu chiar și mai mult, au fost demarate anchete în privința altor ierarhi și călugări implicați în scandaluri sexuale. Ion Spânu este de părere că dacă s-ar fi luat măsuri încă de pe atunci, nu s-ar fi ajuns la situația în care ne aflăm astăzi.

„Îl fac responsabil pe Patriarhul Daniel, pentru că el trebuia să ia taurul de coarne, altfel se va spune și despre el că e implicat. Sfântul Sinod, așa cum îl știu eu acum, nu va putea să repare problema prea curând. Le sugerez să ia exemplul Vaticanului. Sf. Sinod trebuie să facă curățenie discret, altfel va avea foarte mult de suferit întreaga biserică”, afirmă Ion Spânu.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background