Va mai fi PNL relevant în viitor?

Postat de pe 1 iunie 2021

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: toți actorii politici relevanți din acest moment sunt cel puțin agenții unei influențe străine”.

În urma consiliului PNL de la sfârșitul lunii mai, liberalii au hotărât data de 25 septembrie 2021 pentru alegerile șefiei de partid. Până în acest moment, candidați la acest post sunt Florin Cîțu, premierul României, și Ludovic Orban, actualul președinte al Partidului Național Liberal.

Ludovic Orban a anunțat că, în cazul în care va câștiga aceste alegeri, va lua în calcul să candideze la funcția de președinte al României în cadrul alegerilor din 2024. „Sigur că odată ce candidez la preşedinţia PNL nu scot din calcul şi această perspectivă” – a declarat Orban, conform news.ro

În acest context, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu consideră că această mișcare a lui Ludovic Orban esta una greșită, deoarece „sunt mari șansele să fie scos din joc de Serviciile Secrete Române. Orban n-are nici cea mai mică șansă. A făcut o gafă monumentală să anunțe că există posibilitatea unei candidaturi la prezidențiale cu așa mult timp înainte”.

Sorin Roșca Stănescu susține faptul că un cuvânt important de zis vor avea și factorii externi: „În cadrul acestor alegeri interne de la PNL va exista o conjuncție foarte interesantă a factorilor externi în România. Pe de o parte sunt ineteresele Berlinului și ale Franței, pe de cealaltă parte sunt interesle Statelor Unite. Vom vedea care dintre ele se vor impune”.

Despre influența lui Klaus Iohannis în ceea ce privește succesiunea la șefia partidului, SRS consideră că va fi una „redusă”. Jurnalistul îl vede, mai degrabă, pe Rareș Bogdan ca fiind „omul de rezervă ales de jucătorii externi” mai sus menționați. Sorin Roșca Stănescu vede situația unui președinte PNL pus de influențele externe, decât de puterea din interiorul țării: „Dacă, din potrivă, Iohannis va decide următorul președinte PNL, îl va alege pe cel mai slab posibil. Dar, cel mai probabil, șefia liberarilor va fi decisă de factorul ce vine din afară, factor ce va pune degetul pe un om inteligent, pe un jucător de încredere” – a adăugat jurnalistul.

„Dacă s-a ajuns la această situație, mă îndoiesc de relevanța Partidului Național Liberal în următorii ani” – a încheiat Sorin Roșca Stănescu.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background