Opinii despre originea pandemiei

Postat de pe 2 iunie 2021

Autor: Iris Drăghicescu

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă și-n căpușă” Cozmin Gușă l-a avut invitat pe jurnalistul Bogdan Comaroni. Cei doi au dezbătut proveniența COVID-19.

„Ce ai putea tu să spui astăzi legat de originea acestei pandemii, anchetele care sunt sau nu sunt, minciuna primordială, cum ai așeza, dacă ar fi să mergem înapoi cu ceea ce știm astăzi, această pandemie din toamna lui 2019?”, l-a întrebat Cozmin Gușă pe invitatul său.

„La început firește că toți am dat crezare că a trecut virusul ăsta de la liliac, a trecut la om prin piața din Wuhan. În primele zile, asta a fost informația. După care cei care au avut suspiciuni au zis de la o singură infecție, un singur om, se poate genera o epidemie locală care să se ducă într-o pandemie?”, a răspuns Comaroni.

Comaroni a compara noua tulpină a gripei aviare, care poate trece de la pasăre, la om, cu virusul din Wuhan. A menționat că tulpina descoperită recent a gripei aviare și COVID-19 ar trebui să aibă o rată de infectare similară. Totuși, nu acesta este cazul, ceea ce i-a creat suspiciuni față de proveniența virusului.

Specialista în virusologie, Angela Rasmussen, de la Universitatea din Saskatchewan –  Organizația pentru Vaccinuri și Boli Infecțioase, declară într-un interviu pentru The New York Times că susține cercetările cu privire la originile COVID-19. A adăugat că teoria provenienței din laborator nu reprezintă scenariul cel mai probabil. „Există mai multe dovezi că acesta a fost mai degrabă rezultatul apariției naturale decât a unui accident de laborator”.

Doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a spus într-un interviu pentru National Geographic „dacă te uiți la evoluția virusului la lilieci și la ceea ce există acum, există un caz științific puternic conform căruia acest lucru nu ar fi putut fi manipulat artificial sau în mod deliberat. Totul despre evoluția treptată în timp indică faptul că acest virus a evoluat în natură.”

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a cerut un raport despre originile Covid-19 după preluarea funcției, „inclusiv dacă a apărut din contactul uman cu un animal infectat sau dintr-un accident de laborator”.

„Această posibilitate există, cu siguranță, și sunt total în favoarea unei anchete complete dacă s-ar putea întâmpla acest lucru”, a declarat Anthony Fauci, consilierul șef medical al președintelui Biden, pentru comitetul senatului american, pe data de 11 mai.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Continuați lectura

Melodia actuala

Titlu

Artist

Background