Ucraina forțează în mod disperat intrarea României în război! Trebuie să răspundem diplomatic

Postat de pe 6 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat incidentul dronei rusești despre care ucrainenii zic că a explodat în România, confirmați de hărțile satelitare, dar autoritățile noastre neagă, care sunt implicațiile referitoare la viitorul războiului și implicarea României.

În urmă cu doar câteva ore, Ministrul de Apărării Angel Tîlvăr s-a dus la Tulcea și a declarat oficial că s-a găsit drona rusească pe teritoriul României, ceea ce poate duce la un conflict generalizat în care să fie implicată și România. De dimineață, ucrainenii au pus presiune pe România să ia măsuri în privința dronei rusești ce ar fi ajuns pe teritoriul nostru, iar poziția guvernanților a fost relativ neutră, încercându-se să nu se creeze tensiuni inutil. Ulterior, Angel Tîlvăr a avut o poziție alarmistă, părând că se încearcă împingerea României într-un conflict cu Rusia.

Rușii au atacat porturile dunărene pentru a bloca alternativa de tranzit a cerealelor ucrainene pe cale navigabilă. Ceea ce nu vor să înțeleagă sau se prefac a nu înțelege ucrainenii este că rușii nu au țintit în mod deliberat teritoriul românesc, deci teritoriul NATO, ci ca urmare a exploziei au ajuns bucăți din drone pe teritoriul nostru. Faptul că ucrainenii au ieșit public să alarmeze populația că Rusia ar fi atacat România demonstrează că administrația de la Kiev este absolut disperată, pentru că nu mai știe cum să gestioneze războiul și are probleme inclusiv cu sprijinul SUA în conflict.

Fie Tîlvăr trebuie demis pentru că răspunde la comenzi de tip sorosist, fie este posibil ca Tîlvăr să fi emis un mesaj de factură diplomatică, foarte sofisticat, prin care să li se închidă gura ucrainenilor. Mesajul care ar trebui întărit este că ucrainenii pot face câte provocări vor, România nu se va antrena într-un război cu rușii și nici NATO nu o va face, prin România, atâta timp cât nu există o amenințare reală.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background