Tupeul părinților drogălăilor și dubla măsură cu combaterea consumului de droguri

Postat de pe 6 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a realizat radiografia tragediei țesute de traficul și consumul de droguri amplificat în România.

Autoritățile ce se ocupă cu mediul audio-vizual au fost sesizate de către mama iubitei lui Vlad Pascu și au început să le ia apărarea tinerilor drogați pentru că fețele lor au apărut la televizor. Este vorba despre mama Rebecăi Lăzărescu, pusă în funcție de consilier la Sectorul 1, care pare să-și apere odrasla indiferent de circumstanțe, deși cunoaște activitatea fiicei sale și știe ce-i poate pielea, și a sesizat autoritățile că fața copilului ei a apărut la TV fără acordul său. Anul trecut, Rebeca Lăzărescu a fost internată la dezintoxicare, dar se pare că degeaba, întrucât înainte cu doar câteva săptămâni de la tragedia de la 2 Mai, tânăra se filma cu Vlad Pascu în timp ce consumau droguri.

Alexandru Rafila a ieșit public și a declarat că nu se vor face teste antidrog în masă, ci vor fi testați în școli doar acei elevi care par suspecți, dar tot este nevoie de acordul părinților. Așadar, va rămâne misiunea profesorului să-și dea seama care elevi din clasă sunt consumatori, ceea ce îl pune în pericol din cauza posibilelor reacții violente ale părinților sau chiar ale pușlamalelor depistate. Iosefina Pascal a sugerat ca, dacă se dorește prevenirea unor astfel de fenomene nocive, părinții și profesorii să fie învățați, eventual chiar de către Agenția Națională Antidrog, cum să depisteze dacă tinerii au probleme cu drogurile și cum ar putea să acționeze. Totodată, părinții ar trebui să fie conștienți și să-și învețe copiii despre pericolele la care sunt expuși în mediul online.

Mai degrabă ar trebui să se efectueze teste în „cluburile de fițe”, în pub-urile din Centrul Vechi, în cartierele rău famate și nu numai, pentru că tinerii din ziua de azi stau la colț de bloc și se droghează liberi și nestingheriți. Statul ar trebui să se ocupe mult mai serios de securizarea granițelor, pentru a se asigura că nu intră și mai multe droguri în România, dar și de confiscarea și eliminarea de pe piață a celor existente.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background