Țara arde și Zelensky… pozează

Postat de pe 28 iulie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, a fost analizat parcursul politic al lui Volodymyr Zelensky, de la comediant la președintele Ucrainei. Ion Spânu declară: „Rușii l-au vrut pe Zelensky. Lui Putin îi folosește de minune un asemenea conducător în Ucraina”.

„Atunci când a început conflictul, înainte de invazie, prin ianuarie încă nu se vorbea despre președintele Zelensky. Am considerat că ar fi potrivit să căutăm informații despre el de dinainte de invazie. A fost comediant, s-a zbătut în niște grupuri și a devenit la un moment dat chiar șeful unei trupe din acestea de comedie”, prezintă Ion Spânu câteva date din biografia destul de simplă a președintelui Ucrainei.

„A venit anul 2019 când Zelensky a câștigat alegerile. Puțină lume știe că el n-a avut anvergura unui mare lider. A apărut în peisajul politic pe 31 decembrie 2018, anunțându-și și depunându-și candidatura. Alegerile aveau loc în aprilie 2019. În 3 luni chiar e posibil să obțină o asemenea popularitate încât să câștige cu 70% din voturi? A trecut de la 30% din voturi în turul 1 la 70% din voturi în turul 2, informează jurnalistul Ion Spânu.

Se pare că există niște date interesante despre campania electorală a lui Volodymyr Zelensky. „Există 2 articole apărute în 2019. Oamenii lui Ianukovici, om al rușilor și refugiat acum în Rusia, ar fi finanțat campania electorală a lui Zelensky. Andrei Șevcenko a donat aproape jumătate de milion de euro. Oamenii din partid au acceptat donațiile, însă n-au verificat sursele”, dezvăluie Ion Spânu.

„Un al doilea articol, al Ziarului Național din România, arată că Serviciile Secrete rusești au finanțat campania electorală a lui Zelensky. Acest amănunt a fost aflat după ce poșta electronică a lui Dmitriy Khavchenko a fost spartă. Deci reprezentanții serviciilor speciale rusești care au legătură cu separatiștii din Donețk și Lugansk au finanțat campania”, adaugă Ion Spânu.

Preocupările lui Volodymyr Zelensky în plin război

Apropo de pictorialul din revista Vogue ce îi are ca protagoniști pe Volodymyr Zelensky și pe soția sa, Ion Spânu atrage atenția asupra unor aspecte foarte importante: „Orice ar spune de acum încolo va fi contracarat de pictorialul din Vogue. Unde este empatia ta pentru popor? Tu îi folosești pe soldații americani pe post de figuranți pentru pictorialul tău? Și-a tăiat pe viitor orice șansă de a se reabilita”.

„Zelensky n-are nici un pic de putere. Dacă Biden sau cei din jurul său își iau mâna de pe Zelensky, el va fi sfâșiat de poporul său. El joacă un rol într-un scenariu pe care i l-a scris altcineva”, concluzionează Ion Spânu pentru Gold Fm.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită și pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background