Tony Blair face lobby pentru identitatea digitală

Postat de pe 28 iulie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de joi, moderată de Iosefina Pascal, s-a adus în discuție un proiect promovat de politicianul britanic Tony Blair. Iosefina Pascal declară: „Vor controla traiul de zi cu zi. Cine vrea să trăiască așa, foarte bine, dar nu se poate cu forța pentru toată lumea pentru că aceste măsuri nu aduc bunăstare cetățenilor și atunci ei le vor promova prin politica pumnului în gură”.

„Pe Tony Blair l-a apucat promovarea identității digitale. El spune că o promovează pentru a combate migrația masivă ilegală în Marea Britanie. Dar nu este chiar așa. Omul acesta promovează identitatea digitală și actele de identitate digitale, la fel cum avem și noi la nivelul Uniunii Europene portofelul digital european, de aproape 20 de ani”, menționează Iosefina Pascal, oferind contextul primului segment al emisiunii sale.

„De fapt, în mai multe rânduri, în funcție de subiectul de pe agenda publică, Tony Blair promova exact aceeași temă, doar că în spatele altui paravan. Tony Blair, care este un liberal, a ieșit public și a zis că nu putem combate imigranții decât prin identitate digitală. Acum un an, spunea același lucru despre covid, iar în 2005 propunea același plan pentru combaterea infracționalității”, dezvăluie Iosefina Pascal.

„Prima întrebare este: nu poți să folosești aceleași metode de identificare a imigranților pe care le folosești și pentru cetățenii obișnuiți în acest moment? Sigur că poți, dar nu acesta este scopul. Apoi, nu poți să combați migrația asta ilegală masivă printr-o întărire a ceea ce înseamnă structuri de forțe de ordine la granițe?, subliniază Iosefina.

Identitatea digitală, primi pași spre controlul populației

„Tony Blair are un interes de mult timp cu această identitate digitală. Dacă de mâine oamenii vor avea o identitate digitală, nu vor trăi mai bine, ba din contra, vor trăi din ce în ce mai rău. Asta pentru că atunci va putea fi implementată ‘cartela‘ pentru toată lumea. Adică exact ce zicea Ministrul de Finanțe al Marii Britanii, și anume să condiționăm prin monede digitale accesul oamenilor la diferite resurse și la alimente”, demonstrează Iosefina Pascal.

Concluzia este: „Nu poți avea încredere în astfel de oameni, pentru că ei promovează o anumită agendă, o anumită temă, în funcție de interesul de moment. Dacă mâine o să spună că e o problemă cu apa, vor spune că avem nevoie de identitatea digitală pentru a combate seceta și așa mai departe”, potrivit Iosefinei.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background