SRS: Putin și Biden, azi vedem cine miaună și cine mârâie!

Postat de pe 21 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În contextul diferendului dintre Joe Biden și Vladimir Putin, fiecare expunându-și propriul discurs pe teme similare, emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a axat pe analiza cuvântării ținute de Putin.

Analistul Cozmin Gușă, gazda emisiunii, și-a prezentat deja opinia cu privire la discursul lui Putin din această după-amiază (Adevărul e că Putin n-a zis nici o minciună în discursul de azi. Drama noastră e că-i dă replica unul ca Biden), considerând că liderul rus a ținut o alocuțiune incontestabilă și cu un impact puternic asupra întregii lumi, dar mai ales asupra rușilor. Cu toate acestea, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu nu pare să împărtășească aceeași viziune:

„Este un discurs cu frâna de mână trasă. Nu cred că a fost în formă, nu cred că și-a pregătit bine acest discurs. Se vedea că sala este obosită. Deci nu a fost convingător. A fost un discurs lacrimogen, discurs în care s-a plâns, în care s-a autocompătimit și s-a victimizat pe el însuși și Rusia. Singurul lucru îndrăzneț pe care l-a spus a fost că trebuie să înainteze spre granițele noastre”

Jurnalistul consideră că discursul lui Putin a fost total neinspirat în raport cu ce așteaptă populația rusă de la liderul lor. În plus, SRS a atras atenția asupra faptului că Putin s-a tot văicărit în ceea ce privește programul nuclear, dar nu s-a înțeles prea clar ce a vrut el de fapt să transmită prin această menționare a armamentului nuclear. În legătură cu Ucraina, Putin pare să nu fi avut o poziție suficient de fermă, din perspectiva lui Sorin Roșca Stănescu. Totodată, se pare că, făcând referire la economia Rusiei, Putin mai mult a dezinformat, vorbind despre o creștere economică total iluzorie având în vedere că Rusia a pierdut 6 sute de miliarde.

SRS este de părere că Putin a vorbit pe lângă subiect, ezitând să se exprime foarte clar și hotărât pe tema războiului și a amenințării Occidentului. „După ce voi asculta discursul lui Biden mă voi pronunța la fel de curajos și despre cuvântarea sa. Nu spun că unii sunt buni și alții sunt răi, dar am impresia că unul miorlăie, iar celălalt urmează să mârâie”, a concluzionat jurnalistul Sorin Roșca Stănescu. Discursul președintelui american este programat pentru ora 18:30 și vor urma analize adiționale cu privire la pozițiile sale.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background