SRS: Eu văd la europarlamentare PSD-PNL pe locul 1, urmați de AUR și ADU.

Postat de pe 2 aprilie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre componența și potențialul electoral al listelor la alegerile europarlamentare ale PSD-PNL, AUR, ADU/USR, oferind un clasament al acestora.  

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a subliniat lipsa de logică a unor liste comune PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare, având în vedere faptul că social democrații se vor integra în Parlamentul European în familia mai largă a socialiștilor europeni, în timp ce liberalii români se vor integra în Partidul Popular European, deci se vor separa în mod cert cei doi piloni ai „Partidului Comasat”. Așadar, în topul SRS-ului, AUR câștigă locul întâi, la mustață. Pe locul al doilea se poziționează PSD-PNL, locul al treilea fiind ocupat fără doar și poate de USR/ADU. Jurnalistul a precizat că scorurile sunt foarte strânse la nivelul PSD și AUR, ceea ce poate genera oricând fluctuații de poziție în cazul celor două formațiuni politice, pe locul trei clasându-se astfel PNL și pe un loc al patrulea USR-ul sau așa-zisa alianță de dreapta, ADU.

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a atras atenția asupra posibilității fraudării alegerilor, având dubii în privința „struțo-cămilei PSD-PNL”, care ar putea să recurgă la astfel de măsuri ilegale pentru a avaria partidul AUR. Jocul incorect și schimbarea regulilor în timpul desfășurării acestuia ar putea duce la urcarea în clasament a PSD-PNL și la coborârea AUR-ului pe locul al doilea. Marele dezavantaj al AUR-ului este tocmai lipsa unui candidat puternic pentru cursa electorală de la București, deși are o listă solidă pentru europarlamentare. Scorul pe capitală are puterea de a influența toate celelalte rânduri de alegeri, de aceea e important rezultatul de la primăria generală a Bucureștiului. AUR are resurse umane și premise bune pentru a obține cel mai bun scor la europarlamentare, dar doar dacă nu se bate cu o listă comună a PSD-PNL. Momentan, mobilizarea PSD-PNL lasă de dorit și avantajează în plus AUR-ul.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background