Scurgerea de informații generează dificultăți mari pentru SUA și aliați. Există un “Snowden2”!

Postat de pe 11 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Radio Gold FM, moderată de Cozmin Gușă, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a analizat scurgerea de documente secrete de la Pentagon și implicațiile acesteia.

În această dimineață, analistul politic și geopoliticianul Cozmin Gușă a realizat o analiză amănunțită a pagubelor suferite de către Statele Unite ale Americii din pricina acestei scurgeri de documente secrete ce a dus la o breșă în securitatea SUA și NATO. Pornind de la inventarul belelelor iscate din scurgerea documentelor secrete ale americanilor, titlu sub care se găsește editorialul lui Cozmin Gușă pe Solid News, moderatorul emisiunii l-a provocat pe jurnalistul Sorin Roșca Stănescu să demonstreze care ar putea fi implicațiile unui asemenea eveniment, dar și să explice ce indică informațiile despre implicarea României în conflict.

Cozmin Gușă consideră că această penetrare informațională a SUA este cea mai mare defecțiune suferită de America de la incidentul cu Edward Snowden încoace. Cu un deceniu în urmă, Edward Snowden a făcut publice o serie de documente clasificate extrem de importante ale National Security Agency din SUA, acestea vizând chestiuni ce țineau de programele de supraveghere deținute de americani. Incidentul de securitate petrecut recent, însă, pare să depășească dezvăluirile lui Snowden și are o importanță majoră în plan mondial.

S-au vehiculat în presă și în rândul analiștilor mai multe ipoteze, însă Sorin Roșca Stănescu este adeptul celei care susține faptul că avem de-a face cu o gafă uriașă și cu o breșă de securitate uriașă care pune în dificultate SUA. Cele 300 de pagini de informații demonstrează clar că SUA sunt foarte active și eficiente în planul supravegherii nu numai a rușilor și a ucrainenilor, ci și a aliaților. Printr-un efect de domino, rușii, având și ei acces la informațiile scurse de la Pentagon, au fost alertați și au acum răgazul necesar pentru a-și pune la punct propriile breșe de securitate. „Această explozie de informații scăpate de sub control este mai gravă decât ceea ce ne-a oferit Snowden!”, a punctat SRS.

Implicit, informațiile devoalate în documentele secrete ajunse în spațiul public afectează statele întregii lumi. Coreea de Sud se decredibilizează prin faptul că s-a aflat că a recurs la un tertip prin care s-a angajat în mod oficial față de SUA să livreze arme Ucrainei, însă, de fapt, s-ar fi folosit de Polonia în vederea îndeplinirii acestei promisiuni. Totodată, este pentru prima dată când există informații autorizate care arată că Mossadul, inițial loial guvernului Israelului, se opune vehement și acționează împotriva guvernului Netanyahu. Și statul român este pus într-o situație neplăcută prin dezvăluirea rapoartelor sale cu Ucraina, în condițiile în care guvernul Ciucă ar fi adoptat, din prudență, o strategie care să țină departe de ochii publicului anumite acțiuni de sprijinirea a ucrainenilor.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background