Farmacist Ioana Marinescu la Golden Hour cu Jessie: Cum ne îngrijim tenul în perioada primăverii

Postat de pe 10 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, Ioana Marinescu, farmacist formulator, a dezvăluit câteva secrete despre cum ne putem îngriji tenul în perioada primăverii, sfaturile ei vizând atât femeile, cât și bărbații.

În această perioadă de tranziție între anotimpul rece și anotimpul cald, multe persoane, în special femeile, se gândesc dacă ar trebui să-și schimbe rutina de îngrijire a tenului, pentru că este clar că vremea de afară, dar și schimbarea de anotimp în sine declanșează reacții diferite ale pielii.

Pasul 1 – Curățarea

Pasul 1 este curățarea corespunzătoare a tenului. Deși aceasta este o procedură pe care o facem indiferent de anotimp, este important să schimbăm produsele folosite în funcție de condițiile climatice sau de vreme. Așadar, Ioana Marinescu a recomandat ca în perioada aceasta curățarea să se facă în baza metodei double cleanse, ceea ce presupune ca prima curățare să fie efectuată cu ajutorul unei soluții speciale pe bază de ulei, iar cea de-a doua curățare să fie efectuată cu ajutorul unei soluții pe bază de apă. Acest procedeu contribuie la curățarea celulelor moarte și a impurităților de pe suprafața tenului.

Pasul 2 – Exfolierea

Totodată, este foarte important să introducem în rutina zilnică un produs pe bază de enzime care să realizeze o exfoliere corespunzătoare a feței. Astfel, se eliberează porii încărcați și punctele negre. Puteți adăuga de două ori pe săptămână și un scrub care să curețe mai în profunzime tenul.

Pasul 3 – Testarea unor produse noi, moderne, cu rezultate vizibile

Ioana Marinescu promovează o idee foarte modernă acum, aceea de a folosi produse pe bază de creștere și de placentă. Este vorba despre produse care ajută la cicatrizarea mai rapidă, la hidratarea pielii foarte uscate și la regenerarea tenului.

Care ar trebui să fie rutina de îngrijire a tenului pentru bărbați?

Contrar așteptărilor bărbaților, și ei pot, și chiar este indicat, să folosească produsele de demachiere, pentru că acestea ajută la curățarea tenului de impurități. Curățarea tenului în cazul bărbaților trebuie făcută cu geluri speciale, pentru că tenul lor este diferit. Bărbații au, de obicei, tenul gras, deshidratat și foarte sensibil. Ioana Marinescu a recomandat produsele ce conțin acid hialuronic pentru a-și hidrata tenul în timpul zilei, iar seara bărbații ar putea folosi un produs dedicat zonei ochilor, dar și o cremă de hidratare.

Ioana Marinescu recomandă, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, folosirea unor creme de protecție solară, indiferent de anotimp, pentru că razele ultraviolet ne pot afecta oricând, iar efectele pe care le provoacă sunt destul de periculoase.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background