Scandalul Biden este generat acum pentru a bloca acțiunile Casei Albe, considerare periculoase

Postat de pe 11 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu și-a prezentat propria viziune asupra cazului Puiu Popoviciu, zis și miliardarul lui Băsescu, explicând de ce a fost condamnat în România și care au fost legăturile sale cu familia Băsescu, cum a reușit să nu fie extrădat din Marea Britanie, care sunt legăturile sale financiare cu familia Biden, cum și cine va mai fi implicat în ancheta de corupție din SUA ce-l vizează pe Joe Biden.

Răzvan Savaliuc scria în urmă cu ceva ani tocmai despre cazul Popoviciu, redând declarațiile lui Traian Băsescu, președinte la acea vreme, care îi lua apărarea miliardarului: „Hai să ne înțelegem cu următorul lucru: unde-i crima lui Popoviciu că a făcut o investiție de câteva miliarde în București? Este o crimă? Se pare că asta-i abordarea publică și e foarte greșită. Problema, dacă există, este în zona legalității transferului terenului, dar de aici până la a blama o investiție de asemenea dimensiuni consider că este o eroare”.

Întrebarea pe care o adresa Savaliuc este: cum de știa Băsescu de dosarul lui Popoviciu? Răspunsul era tocmai că dosarul devenise o problemă de siguranță națională. Așadar, oamenii de la vârful statului știau despre ce este vorba și cunoșteau și faptul că vicepreședintele american Joe Biden era implicat.

„Exact afirmația asta te face să crezi, cunoscând personajul, că Băsescu nu era străin deloc de dosar, căci el nu avea de unde să știe acest amănunt judiciar cu ’problema’ titlului de proprietate, care nu fusese pusă pe tapet în public și nici măcar inculpații din dosar nu o știau la momentul declarației”, scria Răzvan Savaliuc.

Dosarul Popoviciu a fost repartizat judecătorului Bogdan Corneliu Ion Tudoran, care a pronunțat sentința de condamnare la 9 ani de închisoare a omului de afaceri Puiu Popovici, dar și pe cea de confiscare a terenului de 224 de hectare pe care au fost construite Mall Băneasa, Ikea și Ambasada SUA. Judecătorul și-a motivat sentința abia după un an, după ce demisionase și ajunsese la sanatoriu.

Dacă s-ar fi cercetat mai în amănunt dosarul lui Puiu Popoviciu, s-ar fi ajuns la filiera americană, dar și la sursa problemelor privind acel teren de 224 de hectare. În continuare Puiu Popoviciu încasează chirie de la Ambasada SUA, chiar dacă este fugar în Londra. În acest dosar se regăsesc și importante probe împotriva familiei Biden.

Despre trecutul lui Puiu Popoviciu se știe că el și cu Nicolae Badea s-au căsătorit înainte de 1989 cu fiicele lui Ion Dincă „Teleagă”. În blogul său, Octav Pelin prezintă pe larg legătura dintre Popoviciu și Teleagă.

Miza cea mare depășește spațiul românesc. Se pune problema eliminării lui Joe Biden de la președinție și schimbarea polului de putere din SUA tocmai pentru a evita o posibilă conflagrație mondială care se preconizează a avea loc dacă se continuă pe aceeași linie ca până acum.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background