Implicarea BOR în politică. Deputații PNL care au votat contra PLX 145

Postat de pe 11 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a abordat subiectul deosebit de important legat de votul de ieri din Parlament ce a vizat PL-X-urile trădării naționale.

În primă fază, Iosefina Pascal a prezentat care sunt deputații PNL care au votat împotriva PL-X 145. Se spune în continuare că aceste legi, și în special PL-X 145, reprezintă o manipulare, o conspirație și că nemulțumirile cetățenilor sunt neîntemeiate. Iată, însă, că doi parlamentari din partea PNL au votat împotriva PL-X 145. Este vorba despre Robert Sighiartău și Ben-Oni Ardelean. Televiziunile care i-au intervievat, au sărit direct cu acuzații false că sunt aliați cu partidul extremist AUR, o practică extrem de toxică în presă. Ieri s-a votat inclusiv crearea unei noi clase de pensionari speciali, magistrații asistenți de la Curtea Constituțională. Totodată, s-a votat și guvernanța corporativă.

„Nu mă alătur demersului AUR. Vreau să vă spun că acest PLX face parte dintr-un jalon PNRR care are ca scop, un scop nobil, prevenirea separării copilului de familie și scăderea numărului de copii instituționalizați. Guvernul a venit prin procedură de urgență cu un proiect de lege destul de prost scris, care avea elemente foarte vagi în ceea ce privește criteriile prin care copiii să fie luați în considerare ca fiind copii vulnerabili și în risc de separare, iar pe lângă asta nu erau niște formule etapizate tocmai pentru a nu se crea abuzuri”, a declarat Robert Sighiartău pentru Digi24.

Pe lângă presă, care a dat de pământ cu protestul de ieri, făcând tot posibilul să se piardă scopul principal al său, iată că și Biserica Ortodoxă Română se implică în scandal, prin purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Vasile Bănescu scrie următoarele:

„Creștinism vs huliganism

Creștinismul nu este niciodată la cuțite cu realitatea.

E mereu decent și profund realist.

Niciodată strident, niciodată simplist.

Un creștin real nu agresează,

nu înjură de toți zeii invocând mama adversarului,

nu scuipă spre alții și mai ales în sus,

nu urlă, mai ales la microfon (îi înțelege utilitatea),

nu se dă în spectacol, întrucât simte ridicolul,

nu (se) filmează compulsiv,

nu strigă imperativ.

Creștinismul asimilat te scutește de compromitere, te îmblânzește, te rafinează lăuntric, te înțelepțește.”

De când se implică Biserica în dezbateri politice și proteste? Și unde era Vasile Bănescu atunci când PSD era huiduit și politicienii partizani ai acestui partid erau amenințați cu violența fizică? Dacă vrem să fie totul pe liniște și pace, ar trebui ca guvernanții să legifereze în interesul cetățenilor și să fie condamnat orice tip de violență, nu doar ocazional, atunci când le convine unora.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmă


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background