În România sunt mulți care tremură de frica scandalului din SUA!

Postat de pe 11 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, H.D. Hartmann a analizat scandalul de corupție din SUA, unde congresmenii republicani acuză familia Biden de corupție pe axa China-România, de la noi fiind implicat miliardarul fugar Puiu Popoviciu, cel care a donat terenul pentru construcția ambasadei SUA de la București, dar fiind pomeniți deja și Băsescu, dar și Iohannis.

Scandalul legat de clanul Biden nu este unul nou, dar a reapărut la suprafață în presa din întreaga lume. Totul a început cu ancheta din Ucraina, demarată pe vremea când Trump încă era președinte, însă a fost vorba despre o investigație care nu a putut fi dusă la bun sfârșit din cauza intervenției lui Joe Biden. La momentul respectiv, Donald Trump a făcut greșeala strategică de a-l băga la înaintare în anchetă pe Rudy Giuliani, care urla sus și tare că are dosarele de corupție ce-l implicau pe fiul lui Joe Biden, Hunter Biden. La vremea respectivă, Hunter Biden era implicat într-o afacere extrem de profitabilă în cârdășie cu o companie de gaze din Ucraina, Burisma Holding, aparținând unui oligarh rus. Aceasta a fost o primă treaptă a scandalului.

Aici trebuie menționat episodul în care Joe Biden a intervenit și a impus schimbarea procurorului general al Ucrainei care îl ancheta pe fiul său. Anterior deteriorării definitive a relațiilor dintre SUA și Europa de Est, Barack Obama a făcut în timpul mandatului său două greșeli strategice iremisibile. Pe de-o parte, i-a dat mână liberă lui Angela Merkel să facă ce dorește cu Europa, moment în care a început germanizarea Europei. Pe de altă parte, a doua greșeală are ca principal efect războiul de astăzi dintre Rusia și Ucraina și a constat în numirea vicepreședintelui său, Joe Biden, ca șef al diplomației americane în estul Europei și în spațiul eurasiatic. Ca urmare, Hunter Biden profită și monetizează poziția tatălui său.

Aceasta din urmă a fost o decizie teribilă a lui Obama, pentru că Biden era un senator incompetent și corupt. La vremea aceea, pe când era președinte Petro Poroshenko, Ucraina era în pragul incapacității de plată și economia ucraineană era pe cale să se ducă de râpă. Biden face la momentul respectiv un turneu în Europa de Est și, la Kiev, la negocieri, amenință că, dacă procurorul general nu este demis și înlocuit, Ucraina nu va mai primi niciodată miliardul de dolari de la Banca Mondială care ar fi ajutat țara în acel an să se stabilizeze.

Același Biden l-a sprijinit pe Traian Băsescu să preia funcția de președinte, a trimis-o pe Victoria Nuland să distrugă pur și simplu sistemul politic și juridic din România. De aici s-au și pus bazele relației dintre Gabriel Puiu Popoviciu și Joe Biden, prin implicarea fostului șef al FBI, Louis Freeh, în dosarul miliardarului român. Nimeni nu va scăpa basma curată din acest mega-scandal de corupție, nici clanul Biden, și nici românii implicați.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background