Să fie scurgerea de informații de la Pentagon o strategie de domolire a crizelor interne din SUA?

Postat de pe 10 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Subiectul momentului, adus în atenția publicului de către jurnalista Iosefina Pascal în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, vizează seria de dezvăluiri care au apărut pe rețelele de socializare, cum ar fi Discord, Telegram și Twitter, cu privire la documentele clasificate ale Pentagonului ce prezintă strategiile SUA și NATO în războiul din Ucraina.

O parte dintre utilizatorii de Internet și o parte dintre analiști consideră că documentele sunt false, însă atunci se pune întrebarea de ce există o panică mediatică din ce în ce mai intensă. Dacă erau false, nicio publicație serioasă nu și-ar fi asumat publicarea lor și nici nu s-ar mai fi efectuat vreo anchetă din partea Pentagonului. Pentagonul a solicitat Departamentului de Justiție să demareze o anchetă penală pentru a identifica persoana sau persoanele care au făcut publice documentele secretizate.

Totodată, mai există ipoteza în care rușii și-ar fi băgat nasul și ar fi făcut publice aceste documente. Cu toate acestea, există îndoieli rezonabile cu privire la această teorie, pentru că multe din informațiile ce apar acolo nu le sunt favorabile rușilor. Deci, cel mai probabil, dacă rușii ar fi pus mâna pe informațiile respective, poate nu ar fi fost atât de dornici să le facă publice având în vedere că le pătează și mai mult imaginea.

Dintre toate variantele, cea mai plauzibilă rămâne cea care indică o sursă internă ca fiind direct responsabilă de scurgerea de informații. Acceptând această ipoteză, unii merg chiar mai departe și afirmă că americanii au făcut publice aceste documente în mod intenționat, pentru a scoate la iveală că statul american nu are informații clare despre activitatea militară ucraineană. Un argument care să susțină această versiune din urmă este relevat de cazul asasinării Dariei Dughina, prilej cu care americanii au declarat că există disensiuni între ei și ucraineni, printre altele și din cauza acțiunilor pe care le întreprind ucrainenii fără știrea lor. Potrivit raționamentului și probelor evidențiate de Iosefina Pascal, sunt șanse mari ca americanii să fie privați până la un punct de informații.

„Eu cred că informația vine din interior, pentru că se dorește ca publicul american să afle adevărul cu privire la ce a însemnat concret ajutorul militar și financiar oferit ucrainenilor, în contextul discuției apărute în urmă cu câteva luni cu privire la faptul că s-ar pierde urma banilor și a tehnicii militare trimise acolo. Pare că se folosește acest moment pentru a se lua o pauză de respiro, având în vedere că se îngroașă gluma cu dedolarizarea și creșterea datoriei publice în SUA, și pentru ca cei din interior să reflecteze asupra pagubelor materiale pe care le suportă acum SUA în urma ajutorului consistent oferit de mai bine de un an Ucrainei”, este ipoteza pe care jurnalista Iosefina Pascal o consideră cea mai plauzibilă.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background