Scandalurile Bogdan și Diaconescu prevestesc vremuri ciudate și periculoase în justiția românească

Postat de pe 10 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Robert Turcescu a analizat detaliile scandalurilor Rareș Bogdan și Dan Diaconescu, prin prisma statutului lor de foste celebrități mass-media și a terfelirii imaginii lor publice prin oferirea de informații neconfirmate.

În cursul săptămânii trecute, imaginea lui Rareș Bogdan a fost terfelită în presă și pe posturile de televiziune, el fiind asociat cu scandalul șpăgilor duty free, doar pentru că numele său apare menționat printre numele altor politicieni în stenogramele îndosariate în cazul precizat. Au fost aduse argumente șubrede cu privire la implicarea sa în caz, neexistând dovezi concludente; ba chiar s-a mers atât de departe încât unele posturi de televiziune anunțau deja că europarlamentarul va fi arestat.

Robert Turcescu este de părere că tăvălirea publică a lui Rareș Bogdan nu i-a dăunat. Din contră, în acest moment, după tot scandalul acesta, după ce s-a făcut vâlvă că Rareș Bogdan a fost audiat la DNA, opinia publică află că s-a cam ales praful, nu s-a întâmplat mare lucru de fapt. „Încă se plătesc polițe din perioada în care erau pe val Coldea, Maior, Ghiță și tot amestecul acesta de servicii secrete, procurori și politicieni, pentru că ce s-a întâmplat atunci cu România nu s-a vindecat, nu s-a cicatrizat. Asistăm la un soi de pauză, ca dovadă stând și ceea ce s-a întâmplat cu legile justiției. La cum arată la ora actuală legislația privind abuzul în serviciu pare că aia de dinainte era pistol cu apă. Lucrurile sunt mult mai bizare, mai ciudate, mai nasoale pentru ideea de democrație”, a punctat jurnalistul Robert Turcescu.

Să fie oare această discuție a două cazuri de notorietate ce au ca protagoniști vedete, pe Rareș Bogdan și Dan Diaconescu, o pregătire a societății pentru ceva mult mai rău și dur? Ca răspuns la această întrebare, Robert Turcescu a precizat că, în momentul în care a ieșit la suprafața cazul lui Dan Diaconescu, „cineva a avut nevoie de o perdea groasă de fum menită să estompeze orice dezbatere legat de ceea ce s-a întâmplat prin reintroducerea SRI-ului în anchetele penale și prin această chestiune cu abuzul în serviciu”.

Reintrarea lui Dan Diaconescu în presă și televiziune ar fi fost cel puțin intrigantă, de aceea există serioase semne de întrebare cu ceea ce i se întâmplă acum, mai ales că se zvonea că avea să-și lanseze propriul format de televiziune în toamnă și ar fi putut să obțină o parte din fondurile necesare pentru proiectul său de la George Simion. Acuzele la adresa lui George Simion cum că ar fi agent rus au fost aduse concomitent cu acuzațiile că Dan Diaconescu ar fi „sexoman”. Robert Turcescu a declarat că, dacă acuzațiile cu privire la faptele lui Dan Diaconescu vor fi demonstrate cu probe solide, atunci nu numai că se va da de pământ cu Dan Diaconescu, dar este chiar posibil să fie lovit și un posibil proiect pe care acesta l-ar fi avut în colaborare cu George Simion.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background