Romoșan:Originea nazistă a marelui capital german e clar că influențează marile decizii geopolitice

Postat de pe 2 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Petru Romoșan a analizat moștenirea și influența nazismului la nivelul corporațiilor (BMW, Mercedes, Porsche, Dr. Oetker, Allianz, etc.) sau politicii internaționale, arătând care au fost consecințele și dacă acest curent poate reveni în prezent.

Trăim într-o perioadă în care nazismul este pe de-o parte implementat în societate, fiind utilizat în special în strategiile Ucrainei, și pe de altă parte este blamat și, paradoxal, cine blamează nazismul este automat etichetat ca fiind putinist sau rusofil. Pornind de la cartea lui David de Jong, „Miliardarii naziști. Istoria întunecată a celor mai bogate dinastii germane”, cei doi analiști au determinat în cadrul emisiunii care sunt manifestările nazismului în societatea contemporană și au identificat care sunt marile companii ridicate din capitalul naziștilor.

Cea mai recentă manifestare a nazismului a fost gafa de proporții ce s-a petrecut în timpul vizitei lui Zelenski în Canada. Un veteran ucrainean nazist, Yaroslav Hunka, a fost ovaționat în Parlamentul canadian. Ulterior, președintele Camerei Comunelor din Parlamentul canadian și-a anunțat demisia după omagiul adus fostului soldat nazist. De altfel, analistul Petru Romoșan a dezvăluit faptul că motoul „Slava Ucraina” este de fapt sloganul aliaților ucraineni ai armatei naziste și este inspirat direct din „Heil Hitler”.

Influența ideologiei naziste s-a perpetuat în SUA după încheierea războiului, pentru că SUA au fost principalul ocupant al Germaniei și au preluat de acolo ingineri, fabrici, savanți și alte elemente profund impregnate de nazism. În 1951, la nici 5-6 ani de la finalul celui de-Al Doilea Război Mondial, s-a șters cu buretele istoria sângeroasă a Germaniei, iar capitalul financiar obținut prin mijloace naziste a servit capitalismului. CIA-ul a fost fabricat de șeful spionajului militar al lui Hitler în Europa de Est și în Rusia. „Dezvoltarea uluitoare a Germaniei după două războaie pierdute a avut ca motor interesul capitalului nazist de tip uman și financiar, în colaborare cu SUA, de a-și dezvolta economic țara și de a domina Europa”, a punctat Cozmin Gușă.

Continuarea războiului din Ucraina va duce la dezintegrarea NATO, potrivit spuselor lui Petru Romoșan. Având în vedere degradarea intelectului cetățenilor europeni, se pune problema revenirii unei perioade de excese naționaliste care ar putea să readucă la viață mișcările de tip neo-nazist. După dezintegrarea NATO, este foarte posibil să avem de-a face și cu dezintegrarea UE, ceea ne-ar putea aduce mai aproape de o Europă a națiunilor.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background