Scurt istoric despre cum a început Bubuiala Drogurilor în România. Preocupările noii generații

Postat de pe 2 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a realizat o scurtă trecere în revistă a evenimentelor care au conturat fenomenul grav al consumului și traficului de droguri din România, punând în evidență preocupările tinerelor generații.

Rețeaua traficului de droguri cuprinde mai multe nivele, de la producătorii de droguri, la traficanți, distribuitorii mici sau dealerii și consumatorii propriu-ziși. Pușlamalele care au șocat România vara aceasta prin acțiunile lor total nesăbuite și fatale se încadrează în categoria micilor distribuitori. Statul român este total depășit, dar pare și că nu dorește să schimbe în vreun fel situația. Problema drogurilor devine din ce în ce mai gravă în România, mai ales că acum se produc droguri foarte greu de depistat și care sunt letale din cauza toxicității crescute.

Copiii și tinerii din ziua de astăzi își folosesc timpul pe care îl au la dispoziție pentru a-și face rău sau pentru a leza alte persoane, iar părinții nici nu bănuiesc vreodată ce mici infractori sau criminali cresc. Adolescenții folosesc obiecte de uz casnic sau brichete pentru a confecționa droguri, au un limbaj codat prin intermediul căruia comunică între ei pentru a nu fi prinși și inclusiv mediul rural este acaparat de tineri cu astfel de comportamente.

Totul a început de când Emil Boc era la guvernare și a legalizat etnobotanicele în anul 2009, substanțe extrem de nocive care au inspirat producerea drogurilor de sinteză care dau dependență foarte repede și care sunt extrem de toxice. „Sunt conştient că acest fenomen nu poate fi eliminat peste noapte. Sunt conştient că nu vom ajunge la eradicarea completă a acestui fenomen, pentru că, din nefericire, ceea ce specialiştii ne-au spus este că posibilitatea de multiplicare a acestor etnobotanice este nelimitată, combinaţii nelimitate pot să existe, şi că este foarte greu să găsească o formulă prin care toate aceste substanţe să fie încadrate undeva”, declara Boc acum 10 ani. Fenomenul de promovare a drogurilor a continuat cu influencerii ce prezentau un stil de viață decadentă, cu Vlad Pascu și gașca lui care se filmau drogați și alte astfel de manifestări publice nepotrivite care au spălat pe creier tinerele generații.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background