Geoană e mult mai puțin popular decât îl dau sondajele. E clar că tuturor le e frică de AUR!

Postat de pe 2 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Marius Ghilezan a vorbit despre suveranism în România și Europa, înființare de partide, respectiv victorie în alegeri, și despre strategia electorală a listelor comune PSD-PNL.

Jurnalistul Marius Ghilezan consideră că sondajul celor de la INSCOP, care îl prezintă pe Mircea Geoană pe primul loc la alegerile prezidențiale de anul viitor, este mult exagerat, însă este clar faptul că Geoană se pregătește și va candida de pe o platformă multilateral dezvoltată. Ben-Oni Ardelean a anunțat că a lansat platforma politică „Mișcarea Speranței”, iar Mircea Geoană s-ar putea folosi de acest demers pentru a capitaliza politic. Mircea Geoană are potențial și are și resursele necesare pentru a-și finanța campania. Se încearcă stabilizarea votului penticostal, electoratul ce aparține acestei categorii ajungând la suma de aproximativ 60.000 de posibili votanți.

Coaliția PSD-PNL nu mai are bazin de expansiune. George Simion i-ar putea bate cu lejeritate dacă ajunge în finala prezidențială, așa că cele două partide tradiționale născocesc orice strategii posibile și planuri paralele pentru a-l stopa pe liderul AUR. Lupta finală va fi foarte grea pentru PSD și PNL având în vedere ce strategi slabi au.

AUR are priză la electoratul tânăr, însă îi lipsește elita care să impresioneze electoratul mai experimentat și intelectual. Pe de altă parte, AUR a reușit să elimine USR-ul din preferințele diasporei. AUR-ul trebuie să elaboreze un proiect de țară și să-și modeleze discursul astfel încât să prindă și la intelectualitate.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background