Revine TELEJUSTIȚIA, va produce multe victime, dar nu rezolvă problema credibilității guvernării!

Postat de pe 26 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre cum va arăta anul politic următor, prin prisma campaniei de debaronizare anunțată prin arestarea lui Buzatu, respectiv a alianțelor de tip PSD-PNL sau USR-PMP-FD.

Despre arestarea lui Dumitru Buzatu de vineri nu s-a pronunțat niciun pesedist sau liberal, în afară de Ciolacu și Ponta. Tăcerea se justifică prin faptul că această arestare este un semnal foarte puternic pentru restul membrilor clasei politice prin care se dorește să li se arate acestora că instituțiile juridice încă lucrează și încep să acționeze, să pună sub acuzație anumite personaje, în funcție de jocurile politice ale momentului. „Sub pretextul eradicării corupției, instituțiile de forță încep decapitările politice în vederea aranjării jocurilor politice pentru următoarea decadă”, a explicat jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

Procedura de arestare în sine a baronului Buzatu a avut mari lacune, nefiind un flagrant, având în vedere că s-a acționat cu întârziere. Un alt viciu al anchetei este faptul că denunțătorul, Emil Savin, zis și „Farmazon”, nu a fost reținut, deși în Codul Penal este prevăzută arestarea atât a celui care dă mită, cât și a celui care ia mită. SRS consideră că avem de-a face cu o schemă de eliminare a unui personaj politic influent, dar care poate încurca anumite jocuri politice, și în același timp de protejare a acestuia pe termen lung. Revenim, astfel, la telejustiție.

„Telejustiția va funcționa exact la fel cum a acționat și în trecut, dar de data aceasta va fi ceva mai eficientă, pentru a fi mai convingătoare, dat fiind că și cetățeanul e mai prudent și mai atent. Așadar, sistemul Statului Paralel lucrează mult mai eficient decât în trecut, dar, pe de altă parte, se confruntă cu o populație mult mai vigilentă și mai circumspectă”, a punctat SRS. Cei condamnați prin acest sistem sunt chiar oameni vinovați, cum a fost și baronul Buzatu de Vaslui. Partidele ar trebui luate la puricat și reformate  înainte să se ajungă la DNA sau la alte instituții de forță, a sugerat SRS.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background