Ministerul Mediului va organiza un studiu pe bani grei pentru depistarea poluării în România

Postat de pe 25 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza        

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a dezvăluit câți bani cheltuie statul român pentru un studiu privind constatarea poluării în România. 

Ministerul Mediului va organiza în octombrie o licitație pentru a afla cât de poluat e aerul din România. Pentru acest studiu va plăti 3,23 de milioane de lei, bineînțeles, din banii contribuabililor. Zonele de poluare sunt cunoscute deja, pentru că mafia gunoaielor, care reprezintă o sursă majoră de poluare, este înrădăcinată în România de decenii întregi. Mai mult decât atât, defrișarea e la ordinea zilei la noi și nimeni nu face nimic în această privință. În Voluntari există stații de betoane la câțiva metri de casele oamenilor, instalații ce, din nou, poluează. Ideal ar fi să fie întâi rezolvate toate aceste probleme care sunt deja bine-cunoscute și abia după aceea să se facă un studiu pentru a se determina clar ce ar mai putea fi soluționat.

În Cluj a fost un incident recent, cetățenii plângându-se aproape constant de mirosul urât din oraș venit de la o sumedenie de gropi de gunoi ilegale. Există nenumărate sesizări făcute. Ce oprește autoritățile din a lua măsuri? Acest studiu mega-scump și probabil ineficient momentan nerealizat?

Iosefina Pascal este de părere că s-a comandat acest studiu tocmai pentru a mai fi furați niște bani și pentru a exista argumente pentru implementarea unor măsuri minore și aberante, care nu rezolvă de fapt problema poluării, cum ar fi eradicarea mașinilor clasice, mâncarea din gândaci sau limitarea cardurilor.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background