Reacțiile dure ale românilor vizavi de OMV Petrom! Cetățenii sunt și păgubiți, și mințiți

Postat de pe 14 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a vorbit despre cearta regizată dintre PSD și PNL, legată de subiectul OMV și neplata miliardului de euro datorat statului român, dezvăluindu-se cine a protejat compania austriacă și dacă există o filieră de corupție ce beneficiază din păgubirea bugetului.

Dacă în ultimii ani românii au fost preocupați de politica din țară, fiind profund revoltați de proasta guvernare a politicienilor care s-au perindat prin guvern, iată că în prezent problema care îi apasă cel mai mult pe cetățeni este chiar frauduloasa privatizare a Petromului, după cum a arătat Cozmin Gușă în editorialul său de astăzi publicat pe Solid News (Testul ”Petrom-OMV” pentru credibilitatea partidelor politice).

În planul ideilor, situația este ușor de rezolvat, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu sugerând că cea mai rapidă și cea mai eficientă soluționare a acestui mare jaf perpetuat pentru ani de zile este naționalizarea și reprivatizarea acestei companii. Trebuie revizuite actele constitutive și angajamentele asumate cu ocazia privatizării. În plan comercial, SRS sugerează că ar trebui să li se confiște celor de la OMV ceea ce au pentru că nu și-au îndeplinit angajamentele, să li se ofere o despăgubire justă și să se intenteze un proces cu sprijinul unor case mari de avocați, în paralel efectuându-se demersurile necesare reprivatizării în avantajul statului român.

Petrom OMV a vândut românilor benzină, motorină, gaz și energie electrică, făcând profituri uriașe, de 2-3 miliarde de euro pe an. Suma aceasta exorbitantă a fost câștigată pe spatele românilor care au fost nevoiți să plătească totul la suprapreț. „Românii sunt spoliați și vor fi spoliați în continuare. În opinia mea, ei sunt conștienți că nu se vor întoarce banii ăștia furați din buzunarele lor, dar ei sunt patrioți și se gândesc că-și vor duce sărăcia, nevoile și neamul mai departe, dar măcar să intre banii în trezoreria statului român că poate statul român face un spital cu ei, face ceva”, a punctat jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

Măcar acel miliard din taxa de solidaritate de s-ar fi întors înapoi la statul român, însă se pare că a fost îngropată taxa printr-un tertip puturos al partidelor politice, după cum a amintit Cozmin Gușă, gazda emisiunii. Taxa de solidaritate a devenit un casus belli între PNL și PSD. Fiecare dintre aceste două partide dădea vina pe celălalt pentru situația problematică ce s-a creat. Însă, potrivit explicațiilor lui Sorin Roșca Stănescu, se pare că vina le aparține ambelor tabere. „Acolo s-a lucrat greșit la două mâini. Pe de-o parte, a existat un consiliu european la care au participat miniștrii energiei, cred că Virgil Popescu a chiulit, dar și dacă nu a chiulit, tot nu a făcut nimic, iar acolo s-au stabilit niște reguli despre cum să fie taxate aceste întreprinderi din domeniul energetic care au realizat venituri ciudat de mari. Și a mai fost încă o operațiune care s-a desfășurat la guvern, unde a participat Ministrul Finanțelor, legată de modul în care să fie făcută acea ordonanță de urgență. Ambii au greșit”, a explicat SRS.  

Deși vorbim despre un jaf incredibil de mare, de un miliard de euro, pare că hoția se banalizează. Procurorii au totul pe tavă, povestea privatizării și a sfidării austriecilor fiind făcută publică. Se cunosc toate detaliile necesare, dar nimeni nu mișcă un deget. Parchetele par a se fi înmuiat de tot, o posibilă motivație fiind chiar teama de Factorul Extern.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background