Adevărații eroi din pandemie: medicii ce devoalează greșelile din pandemie

Postat de pe 14 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Aurelian Popa, în calitate de moderator al conferinței ce a avut loc zilele trecute în Parlament, a analizat conflictul apărut între medicii români, în urma dezbaterii publice a greșelilor medicale intenționate din pandemie și pericolul ca doctorii care vor să zică adevărul să fie excluși din sistemul profesional medical.

Chiar dacă pandemia, care până nu demult îngrozea pe toată lumea, practic a trecut, încă există probleme pentru o bună parte dintre cetățeni care fie suferă din cauza efectelor adverse ale tratamentelor anti-covid, fie și-au pierdut apropiați din cauza virusului, fie au primit fel de fel de amenzi din cauza unor aberații. În acest context, dezbaterea medicilor care a avut loc în Parlament trebuia să clarifice anumite controverse și să-i liniștească pe români; în schimb, pare-se că s-a lăsat cu scandal…

Conferința a fost structurată în două părți, prima fiind alocată prezentării celor 11 medici prezenți, Dr. Damian Baciu, Dr. Anca Nițulescu, Dr. Oana Secară, Dr. Răzvan Constantinescu, Dr. Carmen Oțelea, Dr. Tatiana Uruioc, Dr. Leon Zăgrean, Dr. Geanina Hagimă, Dr. Adrian Cacovean, Dr. Dragoș Dinulescu și Dr. Alexandru Paul, iar cea de-a doua fiind alocată mărturiilor victimelor protocoalelor din pandemie, dar și ale victimelor vaccinării.

Pe lângă pacienții care s-au preschimbat rapid în victimele sistemului sanitar, de suferit au avut și profesioniștii din sistemul public de sănătate care au fost ostracizați pentru că au refuzat să se supună unor protocoale pe care ei le-au considerat aberante. Vorbim aici despre reprezentanți ai personalului medical care au refuzat, spre exemplu, să se vaccineze, să facă teste covid sau să poarte măști. Un ONG USR-ist a cerut Colegiului Medicilor din România și președintelui Daniel Coriu să-i sancționeze disciplinar pe cei 11 medici enumerați anterior care, pentru prima dată, au avut ocazia să spună adevărul chiar în Parlament. Aurelian  Popa a dezvăluit că aceasta este doar o primă conferință dintr-un șir mai lung de astfel de dezbateri în cadrul cărora vor fi invitați specialiști și profesioniști din domeniul medical, juridic, administrativ pentru a se discuta pe larg despre ce s-a greșit și ce s-a făcut bine în pandemie.

Efectul dezbaterii a fost unul extraordinar, medicii prezenți oferind un exemplu demn de urmat pentru colegii din breaslă, dar și pentru cetățeni. Oamenii au început să prindă curaj, iar cei care au avut sau încă au de suferit au început să vorbească despre experiențele lor. Medicii care au reușit să ajungă la conferință și care au reușit să discute liber despre niște subiecte considerate anterior tabu reprezintă o miime din totalul medicilor din România și au o conduită profesională impecabilă.

„Părerea mea este că acești eroi, adevărații eroi ai pandemiei, nu se vor da înapoi de la nimic. Sunt niște caractere foarte puternice acei medici. Au o tărie de caracter și o integritate și o verticalitate ieșite din comun. Cu oamenii ăștia poți să pornești la luptă”, a concluzionat Aurelian Popa, demonstrând astfel că adevărul iese la iveală într-un final și dăinuie peste orice fel de propagandă.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background