Purice: Cuplul Ciolacu-Ciucă a pus la podea opoziția din PNL, dar a distrus și planul lui Iohannis

Postat de pe 10 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat scandalul din PNL ce-l vizează pe baronul de Prahova, Iulian Dumitrescu, și a prezentat cum arată viitorul guvern Ciolacu, cine pleacă și cine vine în echipa guvernamentală.

Există un plan al Factorului Extern, amintit și explicat și de jurnalistul Marius Ghilezan în emisiunea de luni, conform căruia Klaus Iohannis nu îl va numi pe Marcel Ciolacu premier. Se dorește aruncarea în aer a parcursului politic românesc relativ lin din ultimii ani prin născocirea unui eveniment major cu ocazia rotativei guvernamentale. Ciprian Purice a explicat că acest plan a avut trei etape.

Prima dintre ele a fost marcată de liniștea PSD-ului. În acest partid s-a tot încercat formarea unei grupări anti-Ciolacu, care ar fi putut fi constituită cu Grindeanu, Firea, Stănescu, Dîncu ș.a. Această răzmeriță a fost potolită odată ce Marcel Ciolacu a spus foarte clar că Sorin Grindeanu va rămâne la Ministerul Transporturilor.

O a doua etapă îi are ca protagoniști pe liberali, veriga slabă a coaliției de guvernare. Cel mai recent scandal din PNL este legat de Iulian Dumitrescu și de rețeaua de albanezi prin care au fost înstrăinate o serie de firme din județul Prahova. Iulian Dumitrescu, baronul de Prahova, prezintă „bolile” caracteristice celui mai mafiotizat județ din România. PNL-ul avea în plan ca la rotativă să inventeze un pretext și, cu sprijinul lui Klaus Iohannis, să lase PSD-ul în afara jocului guvernamental.

Într-un final, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au reușit să pună cu botul pe labe opoziția din PNL, dar și să stopeze planul lui Klaus Iohannis. Ciprian Purice a explicat că această salvare de ultim moment a dat România la o parte din fața glonțului Factorului Extern, care ar fi putut să-și impună un om la președinție dacă planul revoluționarilor din PNL ar fi reușit.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background