Popa: Se poate ghici o luptă la vârful puterii rusești între serviciile secrete

Postat de pe 27 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, activistul Aurelian Popa a analizat Popa reacțiile internaționale la așa-zisa rebeliune a lui Prigojin, ce-au zis liderii euroatlantici, eurasiatici, BRICS, etc., cum contabilizează Moscova aceste reacții pro- sau anti-Putin.

Aurelian Popa și-a început analiza prin menționarea unui interviu publicat de Wall Street Journal pe data de 12 mai 2023 în care Zelenski declară că el nu poate confirma scurgerile de informații conform cărora Prigojin ar fi dat locațiile armatei regulate a lui Șoigu. Mai mult decât atât, Wall Street Journal este obligat să taie din interviu o secvență scurtă în care Zelenski scapă „perla” și vorbește despre cum Prigojin i-ar fi turnat pe cei din armata lui Șoigu.

O altă informație importantă dezvăluită de Aurelian Popa este faptul că, în contabilitatea Pentagonului, a existat o eroare de 6 miliarde în ceea ce privește ajutorul oferit de către SUA Ucrainei. Despre aceeași sumă lipsă vorbește și Prigojin, și Putin. În plus, în South China Morning Post a apărut o informație acum aproximativ 3 săptămâni, confirmată de Reuters, conform căreia „Aliatul lui Putin, mercenarul Prigojin, îl laudă pe președintele Ucrainei ca fiind puternic, încrezător, pragmatic și un tip de treabă”.

„Toate aceste informații, că Prigojin îl laudă pe Zelenski, că Zelenski neagă că Prigojin i-ar fi dat informații confidențiale, adică neagă trădarea, dar ține neapărat să se publice negarea trădării, și greșelile de contabilitate de la Pentagon merită să fie analizate împreună”, a sugerat Aurelian Popa, menționând că aceste informații ar putea fi cheia interpretării evenimentelor din Rusia

În Rusia s-a iscat o disensiune între Prigojin și Șoigu, generată de opiniile lor diferite cu privire la desfășurarea operațiunii speciale. Sâmbătă, serviciile rusești i-au arătat pisica lui Putin. Jumătate din trupele Wagner au semnat contracte cu Șoigu înainte de demararea marșului spre Moscova din 24 iunie, ceea ce înseamnă că Prigojin și-a văzut business-ul amenințat.

Criza de la vârful puterii rusești este generată de coliziunea dintre FSB și serviciile secrete militare. Însă acest context intern tensionat nu va duce la căderea lui Putin. Liderul rus a aflat cine sunt cârtițele și trădătorii din cercurile lui apropiate. Chinezii, prin vocea Ministrului de Externe, se raportează la aceste evenimente într-o manieră echilibrată, declarând că „rebeliunea militarilor Wagner este o problemă de afaceri interne a Rusiei și o iluzie exploatată de Occident”. Din Occident, singurul care a declarat ceva cu privire la aceste evenimente a fost Macron, în rest tăcere.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background