SUA către Ucraina: „Să nu zguduim barca.” Marina SUA acuzată că mușamalizează un accident nuclear.

Postat de pe 27 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a prezentat un articol publicat inițial de Adevărul în care se arată ce mesaj a transmis SUA către Ucraina în timpul tensiunilor create în Rusia pe fondul „rebeliunii” Wagner și a dezvăluit ce secret periculos ascund trupele Marinei americane.

Cei de la Adevărul au titrat articolul în felul următor: „Mesajul SUA către Ucraina în timpul rebeliunii Wagner: „Să nu zguduim barca”. De ce a ținut Washingtonul legătura cu Moscova”. Statele Unite și alți parteneri occidentali ai Ucrainei au solicitat conducerii de la Kiev să nu aprobe atacuri asupra unor ținte militare din teritoriul recunoscut internațional al Rusiei în timpul rebeliunii organizate de oligarhul Evgheni Prigojin prin intermediul mercenarilor Wagner, relatează CNN, care citează oficiali occidentali. Potrivit surselor citate de CNN, Statele Unite și alți aliați occidentali au căutat să blocheze astfel de acțiuni pentru a nu fi interpretate de regimul de la Moscova ca motive de sprijin pentru rebeliunea Wagner și o încălcare a suveranității Rusiei de către Ucraina și partenerii săi.

„Aliații i-au avertizat pe ucraineni să nu se angajeze în provocări. Folosiți oportunitățile din teritoriul Ucrainei, dar nu vă amestecați în afacerile interne și nu loviți obiectivele militare ofensive din teritoriul Rusiei. Mesajul principal a fost să nu zguduim barca. Nu am vrut să hrănim o narațiune precum că Wagner s-a revoltat la inițiativa noastră. Este o chestiune internă a Rusiei”, a declarat un oficial.

Washingtonul a contactat Moscova în tot acest timp pe canalele diplomatice, pentru că este preocupat de o Rusie nucleară instabilă. Când toți prezentatorii de pe la televiziunile din România mai, mai că săreau în sus de bucurie la vestea că Prigojin se răzvrătește împotriva lui Putin, jurnalista Iosefina Pascal a tras un semnal de alarmă, încercând să readucă exaltații cu picioarele pe pământ, să realizeze că Rusia lui Prigojin ar fi o Rusie chiar mai extremistă, iar un stat cu un asemenea arsenal nuclear lăsat pe mâini nepotrivite ar putea genera o catastrofă planetară.

Alți oficiali americani au contactat Ambasada Rusiei la Washington pentru a oferi asigurări că Statele Unite nu au fost şi nu vor fi implicate în evenimentele care au zguduit regimul Putin. Turcia, în schimb, și-a declarat public susținerea față de regimul lui Putin, în timp ce Zelenski se bucura că Putin mai are puțin și cade, sfidând într-o oarecare măsură sfaturile aliaților.  

Recent a mai apărut un articol în care Marina americană este acuzată de mușamalizarea unui incident nuclear, mai exact este acuzată că ar ascunde faptul că există deșeuri radioactive într-un șantier naval din San Francisco. Aceste acuzații au fost formulate de reprezentanții sănătății publice. Terenul este programat pentru a fi redat orașului anul viitor și ar putea fi utilizat pentru dezvoltare rezidențială. Acuzațiile provin din 2021, testele făcute de Marina americană găsind 23 de probe recoltate din acea zonă, care arată niveluri ridicate de stronțiu 90, un izotop radioactiv care elimină calciul din oase și provoacă cancer.

Și România este în pericol, pentru că se află în plină desfășurare un proiect menit să instaleze SMR-uri (mini centrale nucleare modulare) pe tot teritoriul țării. Acestea vor genera poluarea apei cu deșeuri radioactive și vor fi mult mai greu de gestionat decât o centrală normală.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background