Există posibilitatea ca Prigojin să înceapă șantajul liderilor occidentali cu date compromițătoare!

Postat de pe 27 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu și-a prezentat propria viziune asupra crizei din Rusia, arătând care ar putea fi consecințele interne, dar și cum apare Putin în ochii rușilor după evenimentele petrecute în weekend. Sunt previzibile defecțiuni la vârful puterii rusești?

Similar opiniilor lui Marius Ghilezan, și Sorin Roșca Stănescu este de părere că Vladimir Putin a scăpat controlul pentru o scurtă perioadă, dovedind slăbiciunile Kremlinului. Pe de altă parte, însă, s-a stabilizat rapid și a avut inspirația să nu transforme coloana motorizată a lui Prigojin într-o baie de sânge prin organizarea unei ambuscade pe traseul spre Moscova. Astăzi s-a închis dosarul penal al lui Prigojin.

În noul context creat, există o posibilitate din ce în ce mai mare să se organizeze în Belarus o lovitură de stat. Zelenski, în schimb, a fost oprit din a accelera contraofensiva ucraineană, deși ar fi putut profita de situația tensionată din Rusia pentru a lansa o armată de drone spre Kremlin. SRS exclude posibilitatea existenței unei înțelegeri prealabile între Putin și Prigojin, avertizând că asasinarea „bucătarului lui Putin” devine iminentă.

S-a speculat și pe seama întâlnirilor și apropierii din ultima perioadă dintre Viktor Bout – „negustorul morții” și Evgheni Prigojin. Britanicii au înaintat o ipoteză conform căreia Putin l-ar fi manipulat pe Prigojin prin intermediul lui Bout. Trebuie menționat aici că Viktor Bout și Prigojin s-au ocupat de trafic de arme, fiind implicată în această afacere murdară și România, exponentul principal de aici fiind Traian Băsescu. S-au livrat arme așa-ziselor mișcări de eliberare din statele africane, primindu-se la schimb diamante foarte rare, folosite pentru capetele de ghidare ale rachetelor.

Trupele Wagner au jucat un rol esențial în aceste operațiuni, fiind posibil ca această organizație paramilitară să creeze o platformă politică alcătuită din 6 state africane care să devină o aliată importantă a Federației Ruse. Chiar în urmă cu o săptămână, o suită de lideri africani s-au întâlnit cu Putin. Este foarte posibil să se fi discutat și despre cum va arăta viitorul acestei afaceri ruso-africane în cazul desființării organizației Wagner.

Prigojin este prieten la cataramă cu Vladimir Putin de peste 3 decenii. Treptat, asocierea cu un astfel de personaj, infractor de drept comun, a început să devină o vulnerabilitate pentru liderul rus. „Singura soluție a lui Putin va fi asasinarea lui Prigojin”, a declarat Sorin Roșca Stănescu. Rușii au perceput așa-zisa rebeliune a lui Prigojin drept o defecțiune la vârful puterii, Vladimir Putin văzându-se silit să demonstreze contrariul.

Pe lângă scăderea credibilității lui Putin, mai există și marele pericol ca Prigojin să scurgă în presă sau în spațiul public informații compromițătoare despre liderii mondiali pe care i-a servit la masă în nenumărate rânduri. „Ar fi o lovitură mortală pe care el ar da-o liderilor lumii care s-au unit împotriva lui Putin, fără ca Putin să poată fi învinuit; va fi învinuit Prigojin”, a concluzionat SRS.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background