Popa: Mă opun clar ca AUR să susțină candidatura Gabrielei Firea!

Postat de pe 25 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, activistul Aurelian Popa a analizat lansarea timpurie a candidaților AUR la europarlamentare, care e strategia pentru următorul an, ce acțiuni implică în plan intern și extern.

Lansarea timpurie a candidaților AUR la europarlamentare a reprezentat mai mult un eveniment de PR, pentru că lansarea candidaților oficiali și înscrierea lor la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) se face mult mai aproape de perioada alegerilor europarlamentare. Aurelian Popa a lăudat decizia AUR de a le ceda locuri oamenilor din afara partidului care au luptat pentru drepturile și libertățile cetățenești în ultimii ani, dar și faptul că toți posibilii candidați prezentați pe lista AUR nu au putut fi criticați de presa „hashtagistă”, în afară de aplicarea obișnuitelor etichete de „conspiraționiști”, „putiniști”, „antivacciniști” care oricum nu exprimă nimic.

Aurelian Popa a dezvăluit care a fost motivul pentru care a decis să revină în lumea politică, de data aceasta de partea AUR-ului: „Din cele aproximativ 30 de partide suveraniste nimeni nu m-a sunat după decizia definitivă care a numit starea de alertă cel mai mare viol la adresa drepturilor și libertăților individuale, să mă felicite, să spună că se bucură că mi-a reușit demersul… nimeni, cu excepția acestui partid. Te dai suveranist? Păi suveranism înseamnă în primul rând libertate individuală, iar componenta esențială a suveranității individuale sunt drepturile și libertățile individuale. E o victorie extraordinară ce s-a întâmplat pe 13 iulie! Doresc să fac ceva din postură decizională”.

AUR și-a propus să cutreiere România în lung și-n lat, să stea de vorbă cu oamenii și să le asculte ofurile, pentru că există cetățeni care s-au plâns că în localitatea lor nu a venit nimeni niciodată în ultimele decenii și că nu se simt reprezentanți sau luați în seamă. Evenimentul AUR din weekend a fost un real succes, primind aprecierea europarlamentarilor străini. Aurelian Popa consideră că discursurile ținute de vectorii politici prezenți au fost moderate, fără excese.

Cu toate acestea, la scurt timp de la evenimentul din weekend, avocatul Gheorghe Piperea a făcut o declarație publică în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune prin care și-a arătat susținerea față de Gabriela Firea, în pofida scandalului care o are ca protagonistă și care a bubuit în presă în ultimele săptămâni. Piperea consideră că Firea ar fi un bun candidat independent cel puțin pentru postul de Primar General al capitalei. Aurelian Popa a condamnat ferm afirmațiile colegului său, declarând că el „se opune oricărei alianțe, oricărei campanii și oricărui sprijin politic pentru independenta Gabriela Firea”.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background