DEZVĂLUIRI: Scandalurile imobiliare din jurul lui Pandele – dosarele închise, sau ascunse

Postat de pe 25 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a prezentat ingineriile financiare ale primarului mafiot Florentin Pandele, care are dosare penale pentru ilegalități imobiliare, dosare pitite sau date dispărute.

În 2008 Florentin Pandele și alți funcționari din primărie au fost anchetați de DNA și au fost trimiși în judecată pentru emiterea de autorizații false în vederea construirii unui ansamblu rezidențial. Instanța finală i-a achitat pe toți, inclusiv pe constructori, recunoscând că s-au emis acele autorizații false și că au fost folosite de constructorii care au beneficiat de pe urma lor prejudiciind statul cu milioane de euro, dar totuși i-a achitat. În 2014 au urmat percheziții ample la primăria din Voluntari în vederea anchetării unor contracte de achiziții publice ilegale, a unor probleme legate de retrocedări, dar și a altor nereguli grave. Despre acest dosar nu se mai știe nimic.

Presa a scris la un moment dat că Florentin Pandele a pus mâna pe 14 ha de pădure de la două bătrâne. Această știre pare să demaște un modus operandi similar celui folosit în cazul azilelor de bătrâni. Articolele care vorbeau despre preluarea în subordinea Primăriei Voluntari a celor 14 ha de pădure au dispărut pur și simplu. Iar probabil cea mai gravă infracțiune din domeniul imobiliar în care a fost implicat Pandele este cazul Parcului Verdi, în care proprietarii au primit de 10 ori suma reală a acelor spații verzi, cerând preț de teren construibil, deși acolo era vorba de un spațiu verde. În dosar sunt trecute prejudicii în valoare de 50 de milioane de euro.

Mâna dreaptă a lui Pandele, Speranța Cliseru, a fost cea care a înlocuit-o pe Gabriela Firea și a dat ordinul de intervenție a jandarmilor la data de 10 august 2018. Aceeași doamnă a fost cea care s-a ocupat de „organizarea” protestului, pentru că surse din anchetă au mărturisit că cei care au provocat violențe în rândul protestatarilor colaborau cu autoritățile și cu factorii de decizie. Speranța Cliseru a fost prefect de București, prefect de Ilfov, a condus o mulțime de companii din subordinea lui Pandele. Soțul ei, Iulian Cliseru, este implicat în afacerea gazelor offshore, ocupând funcția de vicepreședinte al autorității competente de reglementarea operațiunilor petroliere offshore la Marea Neagră. Și detaliile despre implicarea lui au dispărut în neant.

Descoperirile jurnalistei Iosefina Pascal sunt relevante pentru că și în contextul scandalului azilelor groazei este vorba tot despre o inginerie imobiliară, asta dincolo de brutalitatea fizică și psihică exercitată asupra vârstnicilor. Principalul scop era obținerea caselor și terenurilor acestor bieți vârstnici fără ajutor. Interesant este că Pandele a fost implicat în șmecherii și furtișaguri în domeniul imobiliar de zeci de ani, iar dosarele au putut fi ocultate și achitate… până acum. Faptul că Pandele a fost brusc aruncat în ghearele publicului ar putea indica ipoteza că protectorul său l-a aruncat din brațe, a subliniat Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background