SRS: Hellvig are un mare potențial de revenire în politică, e clar c-a priceput bine mesajul SUA!

Postat de pe 25 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre reapariția publică a lui Eduard Hellvig în postura de analist, tâlcurile și consecințele posibile ale poziționării sale.

Eduard Hellvig și-a refăcut apariția în viața publică din postura de analist prin publicarea unui editorial important pe blogul său, hellvig.com. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu este de părere că Eduard Hellvig a demisionat la timp din postul de director al SRI, această demisie permițându-i să se relanseze în politică. Eduard Hellvig are pregătirea corespunzătoare și o experiență consolidată în PNL, putând să reformeze partidul și să ajute la întoarcerea acestuia la valorile sale inițiale.

Cu toate acestea, România se confruntă cu un fenomen bizar, care duce la îmbolnăvirea societății. Problema este faptul că decidenții politici nu au voința de a emite o lege care să le asigure existența în condiții favorabile foștilor directori de servicii secrete, astfel încât ei să nu-și vândă informațiile contra cost. Totodată, este necesară introducerea unei interdicții care să nu le permită intrarea în politică sau în afaceri pentru un anumit număr de ani. Indiferent dacă sunt bine intenționați, foștii directori de servicii se implică în politică sau afaceri cu tot cu bagajul de cunoștințe pe care îl au și nu au cum să nu se folosească de informațiile deținute. Într-o capcană similară se află și Eduard Hellvig.

Prin cea mai recentă analiză a sa, Eduard Hellvig a demonstrat că a înțeles faptul că bate un vânt suveranist în întreaga lume și încearcă să se alinieze acestui trend. Reușește astfel să recupereze o parte din bazinul electoral pierdut al PNL-ului. Același curent suveranist dă târcoale și Statelor Unite, astfel că se poate presupune că partenerul strategic a dat undă verde suveranismului din România, cu singura condiție ca liderii politici de la noi să rămână loiali față de SUA.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background