Popa: Greva profesorilor l-a pus jos pe Iohannis, deși el spera să profite de ea

Postat de pe 6 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, activistul Aurelian Popa a analizat greva profesorilor și jocul politic din jurul acesteia, arătând care sunt concluziile și perspectivele.

Marțea trecută, chiar în fața Palatului Cotroceni, sindicaliștii de la FSLI au votat continuarea protestelor și a grevei și s-au exprimat împotriva propunerii lui Klaus Iohannis de a le mări salariile cu 1.000 lei brut, sfidându-l astfel pe președinte. În urmă cu 2 săptămâni, Klaus Iohannis declara că îi susține pe profesori până în pânzele albe, dar la scurt timp după aceea s-a produs o schimbare la 180 de grade, mai nou Iohannis criticând greva profesorilor, care sunt, practic, colegii săi.

„Iohannis a picat în propria-i capcană! El credea că va fi salvatorul situației, dar a devenit chiar abuzatorul profesorilor și al sindicaliștilor. Profesorii au fost foarte clari în dorințele lor de la început, iar guvernanții i-au umilit prin negocieri pe repede înainte”, a punctat Aurelian Popa.

Marcel Ciolacu rămâne fără variante, fiind din ce în ce mai constrâns de noul context să preia frâiele guvernării și să rezolve situația. Marcel Ciolacu se teme de a guverna în situații de criză, însă nu prea are de ales în acest moment, pentru că altfel își va pierde puterea în interiorul partidului.

Aurelian Popa este de părere că greva este aproape de final, pentru că guvernul va ceda și le va oferi profesorilor ceea ce au cerut. S-a sedimentat o sămânță a solidarizării în societatea românească. Pe canalul său de Telegram, Aurelian Popa a realizat un sondaj cu privire la greva profesorilor, întrebându-și abonații dacă această inițiativă ar trebui să se oprească sau nu. Iată care au fost răspunsurile:

https://t.me/wwwAurelianRO/10995

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background