SRS: Războiul ucrainean nu mai poate fi descifrat din cauza manipulării operate de ambele părți

Postat de pe 6 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre contraofensiva ucraineană și aruncarea în aer a barajului de pe râul Dnipro.

Știrea momentului care a făcut înconjurul lumii în această dimineață vorbește despre un eveniment grav și îngrijorător care s-a petrecut în Ucraina: a fost dinamitat barajul Nova Kahovka de peste Nipru. Dincolo de turnirul de acuzații pe care l-au pus în scenă rușii și ucrainenii, evenimentul are implicații extrem de grave, periclitând viața a zeci de mii de oameni din zonă, punând în pericol Peninsula Crimeea prin crearea unei reale penurii de apă și generând un pericol sporit de accident nuclear la centrala Zaporojie.

„Este un eveniment extrem de grav și din nou cele două părți combatante se învinuiesc reciproc, iar noi nu știm care este adevărul. Cert este că a fost un atac planificat. Vom afla atunci când se va face o evaluare, să vedem cine are mai mult de câștigat din dinamitarea acestui baraj care, într-adevăr, pune în pericol existența a zeci de mii de oameni. Se estimează că vor fi inundate 300 de localități, iar toți locuitorii trebuie să evacueze zona, luându-și cu ei doar actele”, a explicat jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.  

Ambele tabere propagă fel de fel de diversiuni în presă, iar jurnaliștii trebuie să fie prudenți și să evite să tragă concluzii pripite. Se zvonește că zona din avalul barajului constituia o zonă prin care una dintre acțiunile contraofensivei permitea trecerea tehnicii de luptă, în zona respectivă Niprul fiind mai strâmt. Conform acestei teorii, interesul și câștigurile ar fi de partea Rusiei.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background