Polonia îl ironizează pe „cerșetorul Zelenski”. Gafa halucinantă a canadienilor în Parlament

Postat de pe 25 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a dezvăluit noi detalii tragicomice despre cum este percepută Ucraina în Polonia și în lume.

Au circulat în acest weekend mai multe filmulețe în mediul online ce ilustrau un trend în care polonezii îl ironizau pe „cerșetorul Zelenski”, actualul președinte al Ucrainei. Această glumă care circulă pe Internet este în ton cu revolta la nivel de stat din Polonia împotriva Ucrainei. Se pare chiar că polonezii au emis o factură pe numele lui Zelenski în valoare de 10 miliarde de euro, bani care constituie ajutorul acordat refugiaților, costurile pentru armamentul donat, ajutorul financiar propriu-zis și altele. Totodată, Guvernul polonez va impune sancțiuni și interdicții în plus atât pentru tranzitul de cereale, cât și pentru produsele non-alimentare venite din Ucraina.

Îi ajutăm pe ucraineni să se mute chiar dacă nu vor

În Parlamentul Canadei a fost primită o delegație din Ucraina, unde a fost prezent și președintele Zelenski. În cadrul acestei întruniri oficiale, un cetățean, pe numele său Yaroslav Hunka, a fost aplaudat de către toți oficialii pentru că a fost prezentat ca veteran din armata ucraineană. La scurt timp după aceea, s-a aflat că domnul cu pricina era un nazist notoriu, care a luptat în Divizia Waffen-SS în Ucraina. Autoritățile susțin că nu există neonazism în Ucraina și că istoria acestei țări nu este pătată de nazism, dar pare că acest eveniment din Parlamentul canadian contrazice narativele oficiale. Reprezentantul Camerei și-a cerut scuze ulterior pentru confuzie și pentru gafa comisă, după ce s-au revoltat mai multe state, printre care Israel și Polonia, și diferite forumuri internaționale sau persoane publice.

Zelenski a mai dat o lovitură săptămâna trecută, vorbind la ONU despre problemele climatice. E ipocrizie crasă să vorbești despre poluare când știi că ai cerut neîncetat arme și muniție, stimulând una dintre cele mai poluante industrii. Ulterior discursului de la ONU, un cetățean ucrainean din garda lui Zelenski s-a dus într-un bar din apropiere și a creat un real scandal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background