E clar că G20 a fost anulat prin apariția BRICS+. Înfrângerea Ucrainei o vor deconta NATO și SUA!

Postat de pe 25 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Petru Romoșan a analizat relaționarea geopolitică după reuniunile BRICS și G20, arătând care e de fapt Noua Ordine Mondială în baza căreia se vor lua deciziile majore în politica internațională.

Odată cu izbucnirea războiul din Ucraina, lumea a început să se confrunte cu două crize majore: cea energetică, declanșând multiple alte crize, în special economice, și cea alimentară. Printre primii producători de grâu la nivel mondial se numără China, India, Rusia și abia pe locul al patrulea SUA. America a fost detronată de Brazilia și la producția de porumb. SUA pierd teren din cauza costurilor foarte ridicate ale terenurilor agricole care sunt din ce în ce mai rare, din cauza războiului comercial cu China, care a început să se reorienteze către Brazilia și Rusia, dar și din cauza faptului că SUA au folosit exporturile alimentare pentru a-și asigura dominația geopolitică.   

G20, grupul care se presupune că ar trebui să domine planeta, reprezintă o extensie a G7, iar multe dintre țările care au aderat la BRICS nu mai doresc răspândirea măsurilor G7 către toată planeta. Prin întărirea BRICS+, G20 devine irelevant. „În timp ce în NATO s-a preferat dictatul forței net superioare a armatei americane, în BRICS fiecare armată se individualizează și capătă o mare relevanță pe diverse fronturi”, a explicat Cozmin Gușă. NATO trebuie înțeles ca un instrument politic de dominație a partenerilor, iar UE reprezintă un instrument de dominație economică, potrivit spuselor lui Petru Romoșan.

Războiul Occidentului cu Rusia se previzionează a fi pierdut de către NATO și SUA. Unii analiști consideră că SUA se va retrage din Europa în urma acestei înfrângeri, un front mult mai important pentru America fiind cel din China. Se grăbește o soluție a războiului din Ucraina, negocierile fiind purtate între SUA și Rusia.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background