Poliția locală în școli ar speria dealerii. Prevenția e soluția pentru combaterea drogurilor!

Postat de pe 15 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, fostul Ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a analizat modul în care guvernanții s-au gândit să gestioneze problema gravă a consumului și a traficului de droguri.

Subiectul consumului generalizat de droguri a fost introdus de către președintele Klaus Iohannis în CSAT. Pe lângă problema tentației în rândul elevilor din școli, este de o importanță majoră să se rezolve urgent problema dealerilor, care transformă instituțiile de învățământ în piețe de desfacere și copiii în clientelă a acestor substanțe letale.

Ecaterina Andronescu a sugerat că o soluție foarte eficientă pentru a combate traficul de droguri în școli ar fi crearea unui program ce trebuie respectat cu strictețe și plasarea unor trupe ale poliției în fața școlilor care să inspire respect și să facă ordine. Prezența poliției în proximitatea școlilor ar descuraja și chiar ar speria dealerii de droguri din a se apropia de copiii fragili din unitățile de învățământ.

Pe de altă parte, Ecaterina Andronescu este de părere că testarea în masă sau aleatorie a copiilor în școli nu reprezintă o soluție eficientă. Fostul Ministru al Educației a pus accent pe importanța prevenției și a măsurilor de preîntâmpinare a fenomenului extrem de nociv al consumului de droguri. Agenția Națională Antidrog ar trebui să meargă în școli și să discute cu elevii, la orele de dirigenție, despre cauzele, efectele și combaterea consumului de droguri, discursurile trebuind neapărat să fie însoțite și de materiale vizuale care să le fie prezentate copiilor. Profesorii și familia ar trebui să fie învățați să recunoască schimbările bruște de comportament care pot apărea în cazul copiilor care au apucat-o pe o cale greșită.

Instituțiile statului sunt complice la toate tragediile cauzate de droguri, atât prin pasivitate, pentru că nu găsesc metode de reabilitare și vindecare în cazul celor prinși de la vârste fragede (cum a fost și Vlad Pascu), dar și prin corupția de care dau dovadă și care le decredibilizează teribil, având în vedere că există cazuri de polițiști care trafichează droguri.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background