USR și-a pierdut electoratul, PSD și PNL sunt blocate și nereformabile. AUR a priceput miza 2024!

Postat de pe 18 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Marius Ghilezan a vorbit despre criza de personalități pozitive ale partidelor politice, relevată și prin viitoarea componență a listelor de candidați la europarlamentare, arătând cum e previzibil că se va acționa.

USR-ul are o mare problemă cu vectorii de comunicare și din analize reiese în primul rând că liderii sunt slabi, dar și că votanții sunt foarte nemulțumiți de rezultatele partidului și, în consecință, nu vor mai vota pentru USR. Alegătorii români sunt mult mai conservatori decât europenii și cu siguranță nu ar da roade pentru USR o strategie prin care să-și facă campanie prin intermediul unor cauze similare cu cele susținute în Parlamentul European (unde USR-iștii sunt susținători ai LGBT-ismului, transgenderismului, progresismului).

AUR a avut o strategie de succes anunțând încă din iunie o listă a posibililor candidați la europarlamentare, creându-se astfel o competiție internă motivantă. Există o temere reală că AUR va atinge pragul de 30% care i-ar valida candidații. Cu toate acestea, AUR are mari probleme de organizare.

PSD și PNL au în vizor constituirea așa-numitului „bloc democratic”. Unele sondaje indică un procent de 28% în cazul PSD și unul de 18% în cazul PNL. Cu toate acestea, e limpede că urmează o perioadă în care succesul celor două partide va scădea drastic, cetățenii fiind nemulțumiți de condițiile vitrege de trai cauzate de proasta guvernare PSD-PNL. Sunt șanse ca cele două partide să scadă la 30%, ceea ce ar genera o reducere a locurilor alocate în Parlamentul European și chiar imposibilitatea de a candida în cazul celor care au șanse, dar care nu au o notorietate pozitivă, potrivit analizei lui Cozmin Gușă. Pesediștii și liberalii își conservă scaunele, își securizează pozițiile și nu iau în calcul nicio schimbare decisivă. Unii analiști prevăd, însă, o candidatură a lui Marcel Ciolacu la alegerile locale din București.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background