PNL este pus la încercare

Postat de pe 2 iunie 2021

Autor: Adrian Lambru

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” din 2 iunie de la Gold FM că: „în cele șase luni de guvernare, coaliția executivă a făcut o grămadă de greșeli, iar moțiunea de cenzură vine ca o sinteză, ca un memento important”.

Spre sfârșitul lunii mai, președintele Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu a declarat că vor depune o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu pe 14 iunie. Ciolacu spunea atunci că moțiunea va fi depusă ca urmare a „eșecului privind Planul Național de Redresare și Reziliență” – conform Agerpress.

Vasile Dîncu consideră că și parlamentari din partea Partidului Național Liberal vor vota de data aceasta pentru demiterea Guvernului. Asta, în urma tensiunilor din cadrul partidului provocate de această „competiție Cîțu – Orban” pentru președinția partidului. „Ajung chiar și 10-15 voturi din partea peneliștilor pentru că acest context este unul bun, favorabil. În acest sens, vom reuși să arătăm decăderea puterii și instabilitatea partidului” – susține președintele Consiliului Național al PSD.

Moțiunea de cenzură ce va fi depusă de social-democrați ar scoate în evidență atât dezbinarea și neînțelegerea din interiorul Partidului Național Liberal, cât și slăbicunile actualului Executiv. „Această moțiune este o ocazie să participăm la o frântură a coaliției de guvernare. Acolo există un punct slab: lupta dintre cei doi, care reprezintă o fragilitate majoră în acest moment. Florin Cîțu folosește și va folosi în continuare resursele guvernamentale împotriva unor peneliști care sunt asociați cu Orban” – subliniează Vasile Dîncu.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background