Omul Zilei, Claudiu Târziu. Poziționare curajoasă și corectă, ce clarifică împărțirea clasei politice! 

Postat de pe 30 ianuarie 2024

(transcrierea rubricii „Omul Zilei” din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM)

Autor: Cozmin Gușă

Claudiu Târziu, pe data de 24 ianuarie, când celebram Mica Unire, adică un eveniment integrator pur românesc, a avut o poziție publică, aplaudată inclusiv de către mine sau de către alți suveraniști, în care a vorbit despre necesitatea și datoria reîntregirii teritoriului românesc, care a fost sfârtecat demult, demult, din vremea lui Ribbentrop și Molotov, prin voința părților, și oferit Uniunii Sovietice, recte Ucrainei. Claudiu Târziu a avut o poziție care ține de pragmatism geopolitic în interes național și el trebuie aplaudat, dar pentru cei de la Gold FM nu este absolut nicio surpriză. În această emisiune, în ultimii doi ani, începând, cred că, cu luna aprilie a anului 2022, eu împreună cu colegii mei din Clubul de Gândire GOLD am vorbit despre acest final previzibil al războiului, în care se va proceda la o reîmpărțire a Ucrainei, o țară construită în mod artificial în vremuri sovietice, lipindu-i-se părți de la Polonia, de la Ungaria, de la România, o problemă, cel care a semnalat primul acest posibil deznodământ fiind, în aprilie 2022, așa cum spuneam, Petru Romoșan.

Și cum adică, apropo de contestarea publică a lui Claudiu Târziu, să nu mai susții ce e în interesul național doar pentru că a zis-o Putin sau Orban sau dacă zicem acest lucru se supără americanii? Treaba lor. Treaba americanilor trebuie să fie cu Alaska și diferendul pe care îl au cu rușii, eventual să ne sprijine în unirea cu Moldova, pe care trebuie s-o recăpătăm, inclusiv în recăpătarea Bucovinei, pentru că în acel fel bucovinenii noștri, românii noștri de acolo n-o să mai fie chinuiți și târnosiți de către vreun alt regim similar cu cel al lui Zelenski. În final, toate aceste contestări împotriva lui Claudiu Târziu și a AUR-ului se constituie într-un eveniment de bun augur pentru această mișcare suveranistă, iar cel care i-a ajutat „big time”, ca să folosesc o expresie americană, pe suveraniști în acest demers este nimeni altul decât prietenul meu, Eduard Hellvig, care s-a poziționat public pe acest subiect, ceea ce a generat o mediatizare uriașă. Practic, fiecare televiziune, radio sau site de presă a menționat ce a zis Eduard Hellvig, dar laolaltă cu asta bineînțeles că s-a menționat și din ce cauză a zis Eduard Hellvig ce a zis referitor la Claudiu Târziu și AUR și coordonarea potențială cu ungurii, eventual la comanda Moscovei. Despre Eduard Hellvig spun doar că la rândul său s-a poziționat pragmatic, neavând obligații politice, strict în interesul parcursului său viitor. A executat o operațiune inteligentă, de tip „bate șaua să priceapă iapa”, așadar că suntem în poziția în care AUR, în loc să îl critice, ar trebui chiar să îi mulțumească.

Tot cu ocazia acestui eveniment de critică în stil proletar a lui Claudiu Târziu, s-a afirmat și Pricopie sau Procopie, cum îi zice Cristoiu, anume rectorul de la SNSPA, băiețașul ăla care a fost întâmplător și Ministru al Învățământului, însă de data asta am priceput cine e supărat pe Claudiu Târziu și pe AUR: însăși doamna Kavalec. De ce? Pentru că domnul Pricopie ia ordine în fiecare zi de la această domnucă, ambasadoarea Statelor Unite în România, și bineînțeles că el este foarte mândru de această poziție de rector-marionetă a ambasadoarei americane.

În fine, concluzia este că atât Claudiu Târziu, cât și AUR-ul au avut o zi foarte bună ieri, tot așa, din pragmatism politic. Îl felicit pe Claudiu Târziu pentru curaj și pentru faptul că n-a dat înapoi și tocmai de aceea îl declarăm astăzi la Gold FM ca fiind „Omul Zilei” și știm că această declarare a lui Claudiu Târziu ca fiind „Omul Zilei” o să ne aducă multe binecuvântări din partea importanților și mulților săi prieteni din Biserica Ortodoxă Română, mai precis de la vârful acestei biserici.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background