Negocieri de pace ruso-americane în plină desfășurare! Cine are ochi de văzut, să vadă

Postat de pe 14 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, au fost analizate scenariile geopolitice ce se discută pentru oprirea războiului ucrainean, prin prisma retragerii rusești din Herson, a negocierilor secrete ruso-americane, respectiv a modificării retoricii franceze dedicată conflictului, acum fiind orientată către pace.

În cursul zilei de astăzi, 14 noiembrie 2022, a avut loc summit-ul G20 din Bali la care au participat două personalități proeminente și foarte importante pentru restabilirea păcii din Ucraina (dacă nu chiar pentru pacea mondială). Joe Biden și Xi Jinping, însoțiți de o duzină de asistenți și consilieri fiecare, s-au întâlnit astăzi în Bali pentru a reașeza piesele de pe imensa tablă de șah a geopoliticii mondiale.

Cozmin Gușă face observația că majoritatea articolelor care analizează evenimentul retragerii trupelor rusești din Herson cuprind un soi de „propagandă fundamentalist rusească care îl atacă pe Putin pentru retragerea din Herson, anunțându-i decesul”. Totodată, în plan secund se pot observa „negocieri subterane între Rusia și SUA” care prezintă întreaga situație ca pe un eveniment mai complex.

Jurnalistul Marius Ghilezan precizează că retragerea anunțată încă de miercurea trecută de către șeful armatei ruse, poreclit Generalul Armaghedon, a fost privită ca pe un triumf celebrat cu un entuziasm fantastic. Însă, retragerea trupelor rusești din Herson poate fi doar începutul sfârșitului. Există temeri ca această hotărâre de retragere dată de Generalul Armaghedon să fie o diversiune pentru a reorganiza trupele și a le pregăti pentru asaltul final, după cum spune Marius Ghilezan.

Pe de altă parte, Pepe Escobar, jurnalist de vază, a lansat ipoteza, invocată de Marius Ghilezan în cadrul emisiunii, conform căreia ar fi avut loc o întâlnire secretă între Jake Sullivan, consilierul pe strategii militare al lui Joe Biden, și Nikolai Patrushev, fostul șef al serviciilor de informații rusești. „Pivoții de negociere sunt Turcia și Arabia Saudită!”, dezvăluie Marius Ghilezan. De asemenea, au apărut în ultimele 24 de ore noi știri care vorbesc despre negocieri secrete de pace între Rusia și SUA desfășurate în capitala Turciei.

Concluzia analizei lui Marius Ghilezan este următoarea: doar propagandiștii sau răuvoitorii nu admit că retragerea din Herson reprezintă un pas înainte făcut public în favoarea negocierilor discrete de pace dintre Rusia și America. Nimeni în România nu vorbește despre negocierile de pace ruso-americane, mai ales că românii se tem să nu fie țara atrasă într-un război de proporții, pentru că presa este aservită, iar guvernanții respectă ordinele din afară.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background