Negocieri de pace între SUA și Rusia: întâlnire secretă între Jake Sullivan și Nikolai Patrushev

Postat de pe 11 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Tema principală a emisiunii „Dincolo de propagandă” de la Radio Gold FM, moderată de Andrei Gușă, a fost reprezentată de posibilele negocieri de pace demarate între SUA și Rusia.

Amintind de retragerea rușilor din Herson, analistul Petru Romoșan spune că există mai multe unghiuri din care poate fi interpretat acest eveniment. „Pe de-o parte, se pare că rușii nu puteau apăra Hersonul și riscau să fie atacați de ucraineni și să fie lăsați fără resurse. Dar, retragerea această pașnică a rușilor, fără intervenția militară a ucrainenilor și cu posibilitatea de evacuare a civililor, arată că există o înțelegere între SUA și Rusia” este ipoteza lansată de Petru Romoșan.  

Această înțelegere a fost formalizată sau oficializată prin întâlnirea secretă dintre Jake Sullivan și Nikolai Patrushev. Evenimentul a fost atât de bine ținut secret, departe de ochii curioși ai presei, încât nu se știe cu exactitate nici locul în care a avut loc, și nici dacă a avut loc în mediul online. Cu toate acestea, „e sigur că a avut loc și e sigur că s-au pus bazele unei înțelegeri”, spune Petru Romoșan.

În legătură cu marele eveniment secret de negociere a păcii, Petru Romoșan explică faptul că Vladimir Putin a refuzat să meargă la conferința G-20 din Indonezia din motive de securitate personală, întrucât deplasarea avionului s-ar fi făcut într-un spațiu foarte întins, iar președintelui rus i-ar fi fost asigurată paza cu mari dificultăți. În ceea ce privește negocierile directe cu președintele american, Petru Romoșan este de părere că Putin nu ar avea de ce să se întâlnească cu Biden acum, întrucât negocierile sunt într-o fază incipientă.

Petru Romoșan dezvăluie faptul că cel mai probabil s-a dat startul negocierilor tocmai pentru că în următoarea lună Ucraina risca să rămână complet nepracticabilă, acest lucru conducând la o enormă criză umanitară. Ucrainenii ar fi fost nevoiți să se mute din țara lor, întrucât se preconiza că Ucraina va rămâne fără energie electrică. În plus, occidentalii trebuie cumva să ascundă că sunt pe cale să piardă războiul din Ucraina, după cum spune Petru Romoșan.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background