După alegerile americane, până și România pare o democrație mai solidă decât cea din SUA!

Postat de pe 14 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Săptămâna trecu, dar alegerile americane nu! Subiectul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, a fost reprezentat de ciudățeniile care au marcat alegerile de midterm din America și cum au primit cetățenii americani rezultatul alegerilor. Totodată, Grigore Culian a analizat lupta dintre Trump și De Santis, oferind detalii mai puțin cunoscute și lansând noi ipoteze.

Grigore Culian, jurnalist român stabilit în New York, și-a început analiza cu o declarație controversată: „Aici nu s-au terminat alegerile. Continuă circul și, după ce am participat la procesul electoral și l-am urmărit cu mare atenție, încep să cred că România este o democrație consolidată față de SUA!”. Ca fost președinte al Comisiei de votare de la Consulatul General al României la New York, Grigore Culian mărturisește că, pe parcursul celor 15 ani în care s-a implicat în procesul electoral, întotdeauna au existat niște reguli bine stabilite, acceptate la nivel general și respectate cu strictețe.

Grigore Culian oferă un exemplu care să ilustreze clar haosul și frauda din SUA. Senatorul Marco Rubio din Florida, invitat fiind într-o emisiune de pe un post foarte cunoscut în SUA, a adresat o întrebare de bun-simț: ‘Cum e posibil ca noi în Florida să numărăm 7,5 milioane de voturi în 5 ore și să dăm rezultatul rapid și în alte state nici după o săptămână nu sunt publicate rezultatele?‘.

Peste 75% dintre americani sunt nemulțumiți de condițiile de trai și de direcția greșită spre care se îndreaptă țara. Logic ar fi ca actuala administrație să plece, pentru că, sub conducerea democraților, cetățenii s-au confruntat cu cea mai mare rată a inflației din ultimii ani, cu o criminalitate care a atins cote foarte înalte, cu sărăcie și alte astfel de probleme. Este foarte ciudat cum exact cei de care se plâng americanii sunt cei care au și câștigat majoritatea în Senat, după cum subliniază Grigore Culian.

Trump vs. De Santis

Mecanismul imens de fraudare care s-a pus în mișcare în SUA l-a avut ca țintă principală pe Donald Trump, potrivit lui Grigore Culian. „De ce? Pentru că el a fost printre puținii președinți imprevizibili și incontrolabili. El nu a putut fi niciodată controlat de sistem și de aceea se vrea să nu se mai întâmple niciodată ca un astfel de personaj să ajungă la Casa Albă”, explică Grigore Culian.

Victoria spectaculoasă a lui De Santis îl propulsează pe guvernatorul statului Florida ca un principal favorit al alegerilor din 2024, candidând din partea partidului republican. „E înaintea lui Trump pentru că, probabil, statul profund consideră că De Santis este mult mai controlabil decât Donald Trump”, dezvăluie Grigore Culian la sfârșitul emisiunii.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background