Multinaționalele contraatacă și se opun sancțiunilor împotriva Rusiei

Postat de pe 3 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza        

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a dezvăluit modul în care marile companii se revoltă și se opun sancțiunilor aplicate Rusiei.

Damen Shipyards a dat în judecată Olanda din cauza sancțiunilor impuse împotriva Rusiei. Constructorul naval olandez Damen Shipyards Group a acționat în instanță statul olandez, cerând despăgubiri pentru pierderile pe care le-a înregistrat din cauza sancțiunilor europene impuse împotriva Rusiei, relatează Reuters.

Damen Shipyards Group NV vrea să obţină despăgubiri pentru că „suferă pierderi” de pe urma sancţiunilor, a precizat purtătorul de cuvânt al companiei Rick van de Weg. „Înainte de sancţiuni, Damen a semnat contracte cu cumpărători de nave din Rusia şi după invadarea Ucrainei Guvernul de la Haga a decis că acest gen de contracte nu mai pot fi onorate de companiile din Ţările de Jos. Guvernul nu a oferit companiei Damen despăgubiri pentru aceste pierderi”, a informat Rick van de Weg. Nu este precizat în comunicatul celor de la Damen despre ce sumă este vorba.

Există mai multe companii în situații similare și, dacă se creează precedentul Damen, este posibil să ne trezim cu adevărată răscoală a multinaționalelor care aveau afaceri cu Rusia și care au suferit pierderi majore în urma sancțiunilor aplicate Federației Ruse. Se observă clar o schimbare de la discursul pro-sprijinului necondiționat acordat Ucrainei către urmărirea propriilor interese.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background