Guvernarea Ciolacu nu are viitor roz!

Postat de pe 13 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre jocurile rotativei, consultările lui Iohannis cu partidele, disensiunile interne apărute în PNL și ce vor genera acestea, semnificația și cauzele procedurii aplicate UDMR.

SRS și-a început analiza prin a sancționa gestul mitocan al lui Klaus Iohannis care nu a catadicsit să dea mâna cu cei de la UDMR, gest care îl descalifică și care nu corespunde absolut deloc statutului său de președinte al României. E clar că Iohannis are o problemă personală cu UDMR-ul, partidul maghiarilor deranjându-l fie prin faptul că nu se supune hotărârilor lui în ceea ce privește schimbarea Guvernului, fie prin faptul că UDMR-iștii de conivență cu Viktor Orban îi deranjează pe americani.

Politicienii fac fel de fel de jocuri, miza cea mare fiind obținerea diverselor ministere, însă fac toate aceste demersuri de numire a miniștrilor înainte să întocmească un plan de guvernare pe care să-l prezinte poporului (așa cum ar fi normal). Ar fi trebuit să facă întâi un plan și abia apoi să aleagă oamenii cei mai potriviți pentru ducerea lui la bun sfârșit, pe când ei fac taman pe dos. Mai mult decât atât, Iohannis îi șantajează pe PNL-iști să voteze doar anumiți oameni, impuși de el. PNL-ul nu mai are spațiu de manevră în acest moment și nici nu se leapădă de Klaus Iohannis.

Nici la PSD situația nu este prea roz, „în ceafa acestor noi guvernanți suflând DNA-ul”. Sorin Grindeanu, de pildă, este omul sistemului și se folosește de poziția sa de privilegiat pentru a elimina posturile care îl critică pe bună dreptate, cum a fost și cazul Realității Plus, Grindeanu cerând să se reducă la jumătate durata licenței postului.

Există posibilitatea ca serviciile secrete să se întoarcă împotriva lui Klaus Iohannis, preferând să colaboreze cu Ciolacu și echipa lui și să-l lase pe președinte în offside, însă va mai dura o vreme până se va pune în mișcare acest mecanism. Guvernul Ciolacu pleacă din start în cursă cu un mare defect: bugetul extrem de deficitar al României. Noul Guvern va fi forțat de circumstanțe să intre într-o adevărată bătălie cu capitalul multinațional, o bătălie pe care nu va fi în stare să o poarte.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background