Facebook și Twitter fac doar concesii conjuncturale, libertatea de exprimare rămâne în mare pericol!

Postat de pe 13 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, activistul Aurelian Popa a analizat bătălia pentru ‘adevăr’ dintre Facebook și Twitter, prezentând ce consecințe vor fi pentru libertatea de exprimare.

Twitter-ul, una dintre cele mai folosite rețele de socializare în SUA, dar și în lume, a fost preluat de către Elon Musk, miliardarul nr. 1 al lumii. Această aplicație difuza fel de fel de păreri mincinoase atât în pandemie, cât și în ultimul an de când a început războiul. De când a fost preluat de Musk, însă, s-a schimbat paradigma și Twitter a devenit un promotor al adevărului cu orice preț, culminând cu emisiunea cu un rating extrem de mare a lui Tucker Carlson. Și Facebook pare că și-a mai diminuat cenzura din pandemie, Mark Zuckerberg născocind o poveste despre cum autoritățile americane îl obligau să le blocheze emisia utilizatorilor care spuneau adevărul.

Este clar că intențiile din spatele acestei diminuări a cenzurii nu sunt atât de filantropice pe cât ar vrea cei doi deținători ai rețelelor de socializare să pară. Dacă ar fi fost într-adevăr niște apărători ai adevărului, Musk și cu Zuckerberg ar fi luat atitudine încă din pandemie. În schimb, faptul că abia acum, după ani de cenzură și abuzuri, vin să facă pe lupii moraliști arată doar o fățărnicie de joasă speță și arată că se dorește un soi de mușamalizare a întregului lanț de abuzuri.

Aurelian Popa a subliniat faptul că efectele extrem de grave ale cenzurii, în special a celei din pandemie, s-au produs deja. S-a creat o adevărată închisoare a conștiinței libere care a spălat pe creier milioane de oameni. Youtube și Google sunt alți doi giganți de pe piața IT care nu au abandonat vechile practici, cenzurând în continuare tot ceea ce nu respectă narativele oficiale.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background